O turmă de elefanți a atacat un sat după ce un animal a fost omorât de tren

De: Marian Andrei / 10.08.2013, 13:48
O turmă de elefanți a atacat un sat după ce un animal a fost omorât de tren
Se spune că elefanții nu uită niciodată, însă, în urma unor evenimente care au avut loc în estul Indiei, se pare că nici nu iartă ușor. Un elefant a fost omorât de un tren de pasageri, iar la scurt timp după tristul accident, un grup de elefanți a început să atace satele din zonă.

Elefantul a fost lovit miercuri, de un tren care mergea pe ruta Kolkata-Delhi, în apropiere de comuna Matari.

Turma de aproximativ 15 elefanți părea că îl jelește pe camaradul lor, dat fiind faptul că aceștia au petrecut o perioadă în zona în care mamiferul a fost omorât.

Pădurarii au reușit, inițial, să îi gonească de la locul faptei, dar elefanții nu au mers departe, refuzând să părăsească împrejurimile. În noaptea de joi, elefanții au încercat să se întoarcă în locul unde animalul a fost ucis, în apropiere de gara Matari.

Localnicii au încercat să îi țină departe bătând în tobe. În noaptea care a urmat, elefanții au intrat în localitatea Belwatand, unde au distrus câteva case.

O echipă specializată a fost chemată din Bengal, aceasta reușind să scoată turma din localitate, dar succesul lor nu a durat mult, pentru că elefanții s-au întors, distrugând o școală în Hariktand.

Acest tip de comportament, deși extrem, nu este neobișnuit la elefanți, specialistul D S Srivastava declarand că „Elefanții adesea încearcă să se întoarcă la locul accidentului, pentru că ei cred că prietenul lor este doar rănit și ar putea fi salvat.”