Oana Cuzino, despre frumuseţe la tine acasă

Apropo.ro / 13.09.2012, 11:44
Oana Cuzino, despre frumuseţe la tine acasă
Oana Cuzino, prezentatoarea emisiunii “Ce se întâmplă, doctore?” de la ProTV, a lansat curând un DVD de pilates, tipul ei preferat de mişcare. Despre sport, frumuseţe, familie şi noul sezon “Ce se întâmplă, doctore” în cele ce urmează.

– Oana, printre noutăţile pe care le ai pentru noi este şi un DVD de pilates, pe care l-ai lansat de curând? De unde această idee? De ce crezi că acest DVD este mai bun decât altele care există pe piaţă?
Ne gândeam pe la începutul lunii august că revista noastră împlineşte în curand şapte ani şi voiam să oferim cititoarelor noastre un cadou util, pe care să îl păstreze. Aşa am conceput şi am înregistrat DVD-ul „Ora de sport cu Oana Cuzino”. Visam să aibă chiar puterea de a schimba unora dintre ele, mai sedentare, de exemplu, obiceiurile de zi cu zi. Atunci ne-a venit această idee de a realiza şi transpune pe un DVD un program de bază privind exerciţiile Pilates, de altfel tipul meu preferat de mişcare deoarece se adresează în principal sănătăţii, activării circulaţiei, metabolismului, respiraţiei şi stării de bine. Programul este semnat de Gizem Cordan Deletioglu, multipla campioană naţională a Turciei la patinaj artistic, care trăieşte acum în România şi are un studio de Pilates. Eu lucrez aceste exerciţii săptămânal de aproape 2 ani şi aproape fără întrerupere cu Gizem. La un moment dat, a trebuit să ne oprim fiindcă ea era gravidă, însă imediat după ce a născut ne-am reapucat de treabă. Cu beneficii şi pentru ea, întrucât exerciţiile Pilates au ajutat-o să piardă mai mult de 20 de kilograme în doar câteva luni, însă în mod sănătos, fără stres sau dietă, la care oricum nu putea apela, deoarece încă alăptează. Şi colegii de la studioul ei au contribuit la realizarea exerciţiilor – Luminiţa, Sorin şi Dan. DVD-ul l-am realizat cu mult suflet, cu cei mai buni profesionişti, atât din punct de vedere al pregătirii antrenorilor, cât şi din punct de vedere al realizării pentru că ne-au ajutat colegii din ProTV.

– Tu de câte ori pe săptămână reuşeşti să ajungi la sală?
Îmi impun să ajung de două ori, dar acum nu mai am niciun stres fiindcă dacă nu ajung la sală, am DVD-ul acasă.

– Ce trucuri pentru îngrijirea pielii în sezonul de toamnă poţi să ne dai pentru doamnele şi domnişoarele care vor să fie mereu în centrul atenţiei?
Pentru cele care s-au bucurat vara aceasta de razele benefice ale soarelui, pielea lor are acum nevoie de hidratare şi suport nutritiv pentru ca descuamarea accentuată să nu afecteze aspectul. Este important substratul nutritiv, bogat în antioxidantţi de care ne putem bucura din plin prin fructe şi legume în această perioadă – prune, mere, struguri, pepeni, fructe de pădure, dar şi legume proaspete şi zemoase.

– Unde te-ai relaxat cu familia în această vară?
Îmi place mult Franţa, aşa că am segmentat vacanţa în două tranşe mai scurte. Îmi plac francezii, bucătăria franceză, perfecţionismul şi politeţea lor reţinută, serviciile de calitate.

– Începe un nou sezon al emisiunii „Ce se întâmplă, doctore”! Ce aduce nou şi ce surprize pregătiţi telespectatorilor?
Vrem să punem un accent mai mare pe mişcare, care este privită mai mult ca un accesoriu al slăbirii şi siluetei. O să explorăm cât mai multe forme de sport şi vom încerca să convingem cât mai mulţi telespectatori să se ridice din fotoliu şi să iasă afară din casă pentru a face mişcare.

Dana Popa