Oana Frigescu şi Alex Ferariu – Observatorii de weekend

De: Cătălina Matei / 04.05.2009, 00:00
Oana Frigescu şi Alex Ferariu - Observatorii de weekend
După un matinal la B1 TV şi ştiri sportive la TVR, Oana Frigescu s-a mutat la Antena 1. De la începutul primăverii, ea prezintă Observatorul de weekend alături de Alex Ferariu, proaspăt ”transferat” de la Antena 3. Dacă sîmbăta şi duminica sînt dedicate ştirilor, în restul săptămînii cei doi au programe diferite: Oana se pregăteşte de nuntă, iar Alex se ocupă de afaceri: o firmă de sisteme de securitate şi o baltă de peşte.

Deşi lucrează de puţin timp împreună, Oana şi Alex au format deja o echipă la pupitrul Observatorului de weekend. Chiar dacă deşteptarea se dă cu noaptea în cap, vorba proverbului… ”Cine se trezeşte de dimineaţă departe ajunge!”. Mai ales că amîndoi au mai experimentat un astfel de program de lucru – Oana în timp ce prezenta matinalul la B1 TV, iar Alex, după o perioadă la Naţional TV, a prezentat ştirile la Antena 3. Între timp, weekend-urile lor s-au mutat în timpul săptămînii. ”Oricum ar fi, meu diferă de la o săptămînă la alta în funcţie de programul logodnicului meu şi al prietenilor noştri. În restul zilelor, fac dicţie, îmi aleg hainele şi accesoriile pentru emisiune, merg la şedinţe foto, stabilesc detaliile nunţii, sînt multe lucruri de rezolvat. Iar serile mă relaxez mergînd la cinema sau citind o carte”, povesteşte Oana, în timp ce colegul ei plea­că din Bucureşti, împreună cu soţia, imediat ce termină de prezentat Observatorul.

Pregătiri de nuntă

Pe 4 iulie, Oana se căsătoreşte cu Andrei Badiu, deşi povestea lor de dragoste a început în urmă cu doar cinci luni, cînd o prietenă le-a aranjat o întîlnire… “pe neve”! ”Cecilia, prietena mea, care ne va fi şi naşă, s-a gîndit că sîntem foarte potriviţi şi, pentru că amîndoi eram singuri, s-a străduit timp de cîteva luni să ne facă cunoştinţă. Eu tot refuzam din simplul motiv că nu îmi plac -urile, dar perseverenţa ei a dat roade. Acum, eu şi Andrei sărbătorim cinci luni şi stabilim detaliile nunţii. Petrecerea va fi la Snagov, unde aşteptăm 250 de prieteni să se distreze împreună cu noi”, ne dezvăluie Oana. La nunta ei, cu siguranţă va fi prezent şi Norocel, bichonul său maltez, care, deocamdată, nu şi-a găsit un frac.

Între afaceri, televiziune şi călătorii

Deşi se trage dintr-o familie de ”realişti”, chiar el absolvind Electronica, Alex a fost mai mult atras de mass-media. ”Mama mea a fost profesoară de fizică, tatăl – inginer, iar fratele e fizician. Cînd am început să lucrez în presă (acum 16 ani), nu ştiam ce facultate voi alege, şi de asta mă cam simţeam . Ştiam doar că îmi doresc foarte tare să petrec cît mai mult timp în redacţie şi că radioul este marea mea dragoste”.

Între timp, televiziunea i-a luat locul pe plan profesional, iar cel sentimental a fost ”cucerit” de soţia sa, Doris. Cei doi adoră să călătorească, aşa că au ajuns pînă acum la Paris, Barcelona, New York, Monte Carlo, Hong Kong şi în multe alte oraşe. ”Dacă aş putea, aş călători non-stop, dar, deocamdată, trebuie să mă limitez la una-două vacanţe pe an. Oricum, pentru ca o călătorie să fie perfectă, există o condiţie obligatorie: să fiu alături de jumătatea mea”. Pe lîngă televiziune, Alex este şi un prosper om de afaceri, deţine o firmă de sisteme de securitate şi o baltă de peşte, fără a fi însă un pescar înrăit. “Partea cea mai frumoasă este că la Izvoarele (unde se află balta), nu am pus neapărat pe picioare o afacere, ci am construit un loc în care ne putem reîncărca bateriile ori de cîte ori simţim nevoia”.