Oana Pellea a donat poezia scrisa de Amza Pellea la nasterea sa

Apropo.ro / 31.05.2007, 09:51
Oana Pellea a donat poezia scrisa de Amza Pellea la nasterea sa
Proiectul "Fii de 10!", initiat de Clubul Rotary si PRO TV Brasov, isi propune sa acorde burse lunare elevilor premianti din clasele V-VIII, care traiesc in saracie. Pentru a colecta sumele necesare acestui proiect, organizatorii au initiat pe 1 iunie un eveniment de 5 stele,

Proiectul „Fii de 10!”, initiat de Clubul Rotary si PRO TV Brasov, isi propune sa acorde burse lunare elevilor premianti din clasele V-VIII, care traiesc in saracie.

Pentru a colecta sumele necesare acestui proiect, organizatorii au initiat pe 1 iunie un eveniment de 5 stele, la care sunt invitati 200 dintre cei mai importanti oameni de afaceri ai Brasovului.

In cadrul Galei de Caritate vor fi scoase la licitatie obiecte cu mare valoare sentimentala apartinand unor celebritati, lucrari de arta valoroase, piese de colectie.

Actrita Oana Pellea a donat in acest scop poezia scrisa de Amza Pellea la nasterea ei. Versurile sunt dactilografiate chiar de mainile marelui actor ” Inseamna foarte mult pentru mine, e singura poezie pe care tata mi-a dedicat-o, stiu ca deja foarte multa lume o stie pe dinafara. Eu nu indraznesc s-o spun, probabil ca n-o voi putea recita niciodata” – sunt gandurile cu care Oana se desparte de o foaie ingalbenita de trecerea timpului.

Rica Raducanu a donat o palarie mexicana cumparata in 1970 cu ocazia Campionatului Mondial din Mexic. Pe vremea accea, fotbalistii nu erau recompensati cu sume uriase, Rica primea doar 2 dolari pe zi, ca diurna. A cheltuit o parte din aceasta mica avere ca sa cumpere o amintire de la Guadalahara, la care renunta acum…

Printesa Briana Caragea merge personal la Brasov ca sa vanda la licitatie un tablou adus de la Paris, de care se simte foarte atasata, iar principesa Margareta si principele Radu au daruit un vas de portelan cu blazonul regal. La rindul sau, Ivan Patzaichin a donat pentru acest eveniment pagaia care l-a facut campion mondial si olimpic, iar Mariana Nicolesco doua inregistrari rare pe vinil care-i poarta autograful.

Gala de Caritate va fi prezentata de brasoveanca Mihaela Tatu, care o are in sala – ca sustinator moral – pe fiica ei Ioana. Tot un brasovean – Horia Brenciu, alaturi de band –ul sau, ii va delecta pe oaspeti cu un recital de exceptie. Raluca Arvat – prezentatoarea stirilor sportive de la Pro Tv – care a copilarit si ea sub Tampa a contribuit la organizare cu un tricou care poarta semnaturilor tuturor fotbalistilor de la Dinamo

Beneficiarii evenimentului caritabil sunt toti premianti, in ciuda dificultatilor materiale cu care se confrunta familiile lor. Bogdan Moise, elev in clasa a VI-a la cea mai buna scoala din Brasov, si-a vazut murind amandoi parintii. Este crescut de bunica de 70 de ani. Vrea sa ajunga pilot, ca tatal lui, si are toate sansele, cu un pic de ajutor. Media notelor sale pe anul trecut este 9,57.

Intr-o camaruta de 20 de mp, fara baie si bucatarie, traieste o familie cu 3 copii – toti premianti. Madalina vrea sa se faca politista, Gheorghe se viseaza arhitect, iar mezinul Stefan va salva animalele din jungla – ca medic veterinar. Bursele i-ar ajuta sa-si implineasca visele. Asemeni lor, sunt multi de copii din Brasov, care au nevoie de foarte putin, ca sa ajunga foarte departe. Acesta este obiectivul campaniei « Fii de 10 ! ».

Gala de Caritate este o traditie a Clubului Rotary din Brasov. In urma cu trei ani, rotarienii au cerut sprijin la PRO TV Brasov si de atunci sumele colectate la evenimentul anual de caritate au crescut spectaculos : peste 30.000 de euro, pentru aparatura medicala necesara Spitalului de Copii in 2005, 60.000 de euro destinati pachetelor cu alimente pentru cei mai saraci batrani ai Brasovului, in 2006.

Rotary International este o organizatie de 1,2 milioane de lideri în afaceri și diferite profesii, din peste 165 de țari care furnizeaza servicii umanitare, abordand probleme ca saracia, sanatatea, foametea, analfabetismul și mediul înconjurator.

Tags: