Oana Pellea are agenda incarcata

Apropo.ro / 22.01.2002, 13:42
Oana Pellea are agenda incarcata
Oana Pellea își sarbatorește, luni, ziua de naștere, prilej pentru bilanțuri, dar și pentru speranțe. Actrița și-a exprimat, în primul rînd, regretul ca spectacolul "O noapte furtunoasa", pus în scena la Teatrul Odeon de Mihai

Oana Pellea își sarbatorește, luni, ziua de naștere, prilej pentru bilanțuri, dar și pentru speranțe. Actrița și-a exprimat, în primul rînd, regretul ca spectacolul „O noapte furtunoasa”, pus în scena la Teatrul Odeon de Mihai Manuțiu, nu a fost inclus în programul Anului Caragiale „din motive necunoscute”. „Cu toate acestea, eu traiesc Anul Caragiale în felul meu, pentru ca sunt într-un stadiu al vieții mele în care ?simț enorm și vaz monstruos?”, a adaugat Oana Pellea.

Anul acesta, actrița are planificat un turneu în Elveția, în luna februarie, cu piesa „Ma tot duc”, avînd ca autor și regizor un artist canadian. În martie, Oana Pellea se va alatura Emiliei Popescu și lui Horațiu Malaele într-un turneu în Israel, cu un spectacol creat special pentru comunitatea româneasca de acolo.

În fața publicului de la noi, actrița va aparea în „Îmblînzirea scorpiei”, realizat la Teatrul Bulandra. Spectacolul își va continua turneul început anul trecut în 12 orașe din țara. De asemenea, spectatorii români îi vor putea admira talentul în „Ioana d’Arc”, la Teatrul Național.

„Sunt multe alte proiecte care stau pe hîrtie și depinde numai de mine ca ele sa ia viața”, a spus Oana Pellea. „Vine o vreme cînd artistul se aduna, se uita în sine ca sa vada ce poate darui publicului. Iar mie, la 40 de ani, primul gînd mi se duce în mod real la public. Daca ar fi sa fac bilanțul dupa 20 de ani de meserie, aș vrea sa mulțumesc fiecarui om care a venit la teatru”, a adaugat actrița.

Unul din talentele certe ale generației ’80, Oana Pellea și-a demonstrat harul nu numai pe scena, dar și în film. A obținut doua premii ale Uniunii Cineaștilor din România, pentru rolurile din „Vulpe vînator” (1993) și „Stare de fapt” (1994-1995), ambele în regia lui Stere Gulea. Filmografia sa mai include alte șase pelicule, semnate de regizori reputați, printre care: Dan Pița, Andrei Blaier și Alexandru Tatos.

SURSA : Mediafax.ro

Tags: