Oana Roman ar putea avea un bebeluș „slab și bătrânicios”

Apropo.ro / 06.11.2013, 10:30
Oana Roman ar putea avea un bebeluș
Deși este însărcinată în șase luni, Oana Roman nu a renunțat definitiv la fumat. Acest lucru ar putea avea repercursiuni asupra sănătății fătului.

Oana Roman, 35 de ani, nu s-a lăsat de fumat, ci doar a redus numărul țigărilor pe care le fumează zilnic. Se pare că medicul și-ar fi dat acceptul pentru acest lucru, tocmai ca fumătoarea să nu intre în sevraj.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

Oanei i s-a spus că poate fuma două-trei țigări pe zi, că dacă se lasă de tot intră în sevraj. Ea aprinde două-trei țigări și gata, nu fumează propriu-zis. Rar o văd fumând… Eu n-am fumat în timpul sarcinii, pentru că la mine fumatul e un accident. Fumez doar la cafea, două-trei țigări, dar ea a devenit fumătoare în Franța, în timpul studiilor. Pentru copil e periculos, dar eu știu… nu mă pricep„, a spus Mioara Roman

Mamele care fumează pe timpul sarcinii nasc copii cu o greutate mai mică, cu pielea încrețită, ca cea a unui om mai în vârstă, iar după un an micuții au probleme respiratorii, în special asmatice, răcesc repede, fac polipi, li se inflamează amigdalele.

Înainte fumam zilnic 12-15 țigări, iar după ce am rămas însărcinată, am redus la patru-cinci țigări foarte slabe„, a spus Oana Roman.