Obama fuma iarbă „la greu” în tinerețe

De: Marian Andrei / 29.05.2012, 09:45
Obama fuma iarbă
Cea mai recentă acuzație lansată în campania electorală din Statele Unite este cea potrivit căreia actualul președinte, Barack Obama ar fi fost fumător de marijuana în tinerețe.

Informația a apărut într-o carte biografică despre actualul președinte al SUA, care va fi lansată peste câteva săptămâni. „Barack Obama: The Story” este o biografie scrisă de David Maraniss, în care se descrie, printre altele, comportamentul pe care actualul președinte îl avea în liceu. Cartea va fi publicată abia pe 19 iunie, dar presa americană a obținut-o deja, iar informațiile au început să circule.

La pagina 293, cartea conține detalii despre prietenii din liceu ai lui Obama, grupul fiind poreclit „Choom Gang” („Gașca de fumători”), de la un verb care înseamnă „a fuma marijuana”.

„Ca membru al Choom Gang, Barry Obama inițiase noi moduri de fumare a marijuanei. Primul era ‘AT’, prescurtarea de la ‘absorție totală‘”, o referire la inhalarea totală a fumului țigărilor de marijuana, scrie David Maraniss.

Dezvăluirile despre comportamentul din tinerețe al lui Obama sunt doar o parte a acuzațiilor și criticilor din campania electorală dinaintea scrutinului prezidențial din noiembrie.