Obezii ar da 10 ani din viața pentru a fi slabi

Apropo.ro / 30.05.2006, 10:49
Obezii ar da 10 ani din viața pentru a fi slabi
Persoanele supraponderale ar prefera divorțul, depresia sau alcoolismul obezitații sau ar renunța la 10 ani din viața pentru a scapa de aceasta maladie, se arata într-un studiu publicat recent în Statele Unite, informeaza ABC News Online. Un studiu realizat de

Persoanele supraponderale ar prefera divorțul, depresia sau alcoolismul obezitații sau ar renunța la 10 ani din viața pentru a scapa de aceasta maladie, se arata într-un studiu publicat recent în Statele Unite, informeaza ABC News Online.

Un studiu realizat de cercetatori de la Centrul Rudd al Universitații Yale a scos la iveala faptul ca 46% dintre persoanele obeze ar prefera sa renunțe la un an din viața pentru a nu mai suferi de aceasta boala, în timp ce 10% dintre acestea ar renunța la 10 ani din viața.

În cadrul studiului au fost chestionate 4.283 de persoane supraponderale. Un numar mare dintre aceste persoane ar prefera sa faca sacrificii extreme pentru a se vindeca de obezitate, a declarat psihologul Marlene Schwartz, director asociat al centrului și coordonator al studiului aparut în publicația Obesity.

De exemplu, mai mult de 600 dintre respondenți ar renunța la 10 ani din viața lor, iar 342 dintre respondenți au declarat ca ar prefera sa aiba un copil dislexic decât unul obez.

Cercetarile au relevat faptul ca oamenii obezi sunt stigmatizați, iar acest lucru nu-i ajuta deloc din punct de vedere psihic.

În ceea ce privește atitudinile subconștiente legate de obezitate, s-a scos la iveala faptul ca persoanele obeze sunt asociate mai mult cu rautatea, iar cele slabe sunt asociate cu bunatatea. Oamenii supraponderali sunt calificați drept leneși și se crede ca nu au destula voința pentru a slabi.

Schwartz crede ca aceasta este marea problema și s-a remarcat faptul ca chiar și respondenții supraponderali au o parere foarte proasta despre ei înșiși. Ea este de parere ca odata ce persoanele supraponderale încep sa aiba o parere proasta despre ele însele, este aproape imposibil ca acestea sa mai slabeasca.

Mediafax