Obezitatea omoară de trei ori mai mulți oameni decât malnutriția

De: Marian Andrei / 14.12.2012, 17:30
Obezitatea omoară de trei ori mai mulți oameni decât malnutriția
Cu excepția Africii sub-sahariene în care foametea este endemică, supraalimentarea prezință un risc mult mai mare pentru sănătatea oamenilor decât opusul ei - hrănirea insuficientă - potrivit unui studiu publicat recent.

Dr Majid Ezzati, unul dintre conducătorii echipei care a efectuat studiul spune ” Am evoluat de la o lume în care, acum 20 de ani, lumea nu se putea hrăni suficient, la o lume în care prea multă mâncare, nesănătoasă, ne îmbolnăvește”.

El a arătat că, față de acum 20 de ani, numărul persoanelor care au murit de malnutriție a scăzut constant, ajungând la „doar” un milion în 2010, cu 60% mai puțin ca acum două decenii.

În schimb, unul dintre principalele semne vizibile a prosperității este „creșterea taliei” care se observă în tot mai multe țări din lume, pe măsură ce oamenii mănâncă mai mult și fac tot mai puțină mișcare.

Folosind statisticile, cercetătorii arată că obezitatea a avansat în topul principalelor cauze ale mortalității de pe poziția 10 (în 1990) până pe poziția a șasea (în 2010), mai mult de trei milioane de persoane murind anual din acestă cauză.