Obiectivul atleților români la CM este cucerirea a 1-2 medalii

Apropo.ro / 28.02.2006, 10:57
Obiectivul atleților români la CM este cucerirea a 1-2 medalii
Delegația României la CM de sala de la Moscova va include 17 atleți, ei având ca obiectiv cucerirea a una-doua medalii și înca trei clasari în primele opt locuri, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul tehnic al Federației Române de Atletism, Constantin Mihail.

Delegația României la CM de sala de la Moscova va include 17 atleți, ei având ca obiectiv cucerirea a una-doua medalii și înca trei clasari în primele opt locuri, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul tehnic al Federației Române de Atletism, Constantin Mihail.

„Sunt convins ca ne putem atinge obiectivul propus, chiar daca mergem cu un lot mai restrâns la aceasta ediție a Mondialelor. Accidentarile și schimbarea de generații ne-au determinat sa facem deplasarea cu opt fete și noua baieți”, a declarat Constantin Mihail.

Luni, a fost stabilita componența celor doua loturi ale României. La feminin vor face deplasarea la Campionatele Mondiale de sala (Moscova, 10-12 martie) atletele Angela Moroșanu (va concura în proba de 400 de metri), Mihaela Neacșu (800 metri), Maria Cioncan ( 800 metri sau 1500 metri), Elena Iagar (800 metri sau 1500 metri), Corina Dumbravean (1500 metri), Viorica Țigau (60 metri garduri și saritura în lungime), Adina Anton (saritura în lungime) și Mariana Solomon Sârbu (triplu salt).

Directorul tehnic al FRA a specificat faptul ca se va stabili la Moscova în care dintre probele de 800 metri și 1500 metri va lua startul atleta Maria Cioncan. „În funcție de proba pe care o va face Cioncan, se va decide și proba atletei Elena Iagar. Daca Cioncan va alerga 800 metri, Iagar va merge la 1500 metri și invers”, a explicat Constantin Mihail.

La masculin, lotul României îi va include pe atleții Alexandru Mihailescu (60 metri garduri), Marian Oprea (triplu salt), Danuț Simion (saritura în lungime), Gheorghe Gușet (aruncarea greutații) și ștafeta de 4×400 metri, formata din sportivii Florin Suciu, Alexandru Mardan, Vasile Boboș, Ion Vieru și rezerva Catalin Câmpeanu.

Oficialul FRA este de parere ca baieții pot urca pe podium, favoriți fiind Marian Oprea, liderul mondial din 2006 al probei sale, Gheorghe Gușet și chiar Danuț Simion, care este campion european de tineret.

Constantin Mihail a mai declarat ca a discutat cu câțiva dintre atleții de valoare ce vor ramâne acasa din diverse motive. Printre aceștia se numara Oana Pantelimon, Ionela Târlea Manolache sau Ștefan Vasilache. „Am cazut de acord ca daca simt dureri sau nu au ajuns la forma optima pentru Mondiale, chiar daca aveau baremul, e mai bine sa ramâna acasa, decât sa faca un concurs slab”, a spus Mihail.

Marian Oprea, favoritul României la medalia de aur în proba de triplu salt, a susținut ultima verificare duminica, la Grand Prix-ul de la Gent. Oprea a câștigat concursul, cu o saritura de 17,42 metri. „Am vrut sa ma verific mai mult, nu sa dobor recordul mondial, pe care doresc sa-l depașesc chiar la Moscova. Ar fi superb”, a declarat Oprea, pentru MEDIAFAX.

La feminin, ultima verificare înaintea plecarii spre CM de sala va avea loc pe 3 martie, la Cupa Europei, de la Lievin. Vor face deplasarea sportivele Angela Moroșanu (400 metri), Maria Cioncan (800 metri), Elena Iagar (1500 metri), Viorica Țigau (60 metri garduri), Mariana Solomon Sârbu (triplu salt). Chiar daca nu pleaca la CM de sala, Ionela Târlea Manolache (400 metri).va participa la Cupa Europei de la Lievin.

Delegația României va pleca spre Moscova pe 8 martie. „Știu ca e Ziua Femeii și probabil ne vom revanșa cu buchete de flori pentru fete chiar pe aeroport”, a încheiat Constantin Mihail.

Mediafax