Obiectivul foto de 2 milioane de dolari vine la pachet cu un Mercedes Benz

Apropo.ro / 29.08.2012, 11:30
Obiectivul foto de 2 milioane de dolari vine la pachet cu un Mercedes Benz
Obiectivul Leica APO-Telyt-R 1:5.6/1600mm este un mastodont, în comparație cu alte teleobiective scumpe de pe piață, iar "carcasa" sa de transport (ca să o numim așa), pentru cine o va cumpăra, este un automobil Mercedes Benz.

O cameră foto Leica, din 1934, a devenit cea mai scumpă camera foto din lume, în acest an, după ce a fost vândută la o licitație pentru 2,8 milioane de dolari.

Pentru acel pasionat excentric, dispus să dea atâția bani pe ea, iată că există și un obiectiv pe măsura, care poate fi cumpărat pentru 2.064.500 milioane de dolari.

Obiectivul Leica APO-Telyt-R 1:5.6/1600mm măsoară aproximativ 1,2 metri lungime și cântărește aproximativ 60 de kilograme și a fost făcut la cererea unui pasionat foto excentric, prințul Saud bin Muhammed Al Thani, din Quatar.

Dacă asta nu era îndeajuns, prințul a comandat și un Mercedes Benz cu tracțiune 4×4, special pentru a transporta această uriașă lentilă.

Acest obiectiv nu este unic în lume, în sediul Leica din Solms, Germania, existând un alt prototip similar care poate fi observat de pasionații foto din întreaga lume.

Momentan, nu există imagini realizate cu acest obiectiv pe internet, dar putem spune că vor fi de o calitate excepțională, datorită notorietății incontestabile a tehnologiei foto Leica.