Obiectul din casă mai murdar decât toaleta, ce poate provoca paralizia

Apropo.ro / 22.11.2012, 15:00
Obiectul din casă mai murdar decât toaleta, ce poate provoca paralizia
Cel mai murdar obiect din casă este folosit zilnic și la îndemâna oricui. Este un obiect periculos ce te poate paraliza.

Ca răspuns la o mare ghicitoare vă spunem că este vorba de buretele de bucătărie este cel mai murdar și periculos obiect din casă.

Cercetătorii americani au descoperit că buretele de bucătărie, în particular, este de 200.000 de ori mai murdar decât vasul de toaletă, căci pe el se regăsesc 10 milioane de bacterii pe o suprafață de 2,5 cm pătrați cât măsoară unul.

Bacteriile existente pe buretele de bucătărie prezintă riscul sindromului Guillaun-Barre, ce poate provoca paralizia.

Murdare și periculoase mai sunt și cârpele și suporturile de lemn din bucătărie. Ele conțin o bacterie numită campylorbacteria ce poate provoca și paralizie.

curatenie

Telefonul mobil este mai murdar decât capacul de toaletă

Nu afectează gândirea sau simțurile, însă te poți trezi blocat, că nu mai poți să te miști. Recuperarea se face în sâptâmâni, luni sau ani„, spune unul dintre cercetători.

Această bacterie provine și de la carnea de pasăre. Cercetătorii recomandă folosirea unui burete pentru a spăla vasele, însă îndepărtarea resturilor de mâncare să se facă cu ajutorul apei, și niciodată a nu se sterge o farfurie curată cu un burete.

Printre cele mai curate obiecte se regăsește căruciorul care a picat doar la 6% dintre testele bacteriologice.

În urma unor teste bacteriologie realizate în mai multe locuințe din diferite țări a rezultat că:

– în Arabia Saudită se găsesc cele mai murdare frigidere, 95% dintre cele verificate au picat la testul pentru E. coli

– în Africa de Sud cel mai murdar loc din casă este marginea căzii – specialiștii au găsit aici un nivel mare de E. coli și mucegaiuri.