Obișnuiți să hrăniți maidanezii? Ați putea primi amenzi de până la 5.000 de lei

Apropo.ro / 13.05.2013, 09:42
Obișnuiți să hrăniți maidanezii? Ați putea primi amenzi de până la 5.000 de lei
Persoanele care hrănesc câinii fără stăpânar putea primi amenzi de până la 5.000 de lei potrivit unei prevederi.

Persoanele care hrănesc câinii fără stăpân ar putea fi amendate cu până la 5.000 de lei, potrivit unei prevederi care va fi introdusă în proiectul de modificare a hotărârii din 2009 privind controlul reproducției câinilor în Capitală, a declarat coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu.

Decizia introducerii unei măsuri sancționatorii a fost luată în urma comentariilor și propunerilor făcute de cetățeni la proiectul pentru modificarea Hotărârii CGMB nr. 243/2009 privind controlul reproducției câinilor în Municipiul București, în perioada în care acesta s-a aflat în dezbatere publică.

Nu urmărim să amendăm un copil care aruncă un biscuite unui câine pe stradă. Urmărim să reducem numărul agresiunilor câinilor fără stăpân îndreptate către cetățeni„, a spus Răzvan Băncescu.

Potrivit coordonatorului de proiect al ASPA, propunerea de amendare a celor care dau de mâncare câinilor fără stăpân are la bază și rezultatele mai multor studii făcute în acest sens.

Unul dintre studii, făcut de Institutul Superior de Sănătate din Italia, arată că agresivitatea câinilor crește din cauza organizării animalelor în haite, lucru care se întâmplă, în primul rând, atunci când acestea sunt hrănite în grup.

Citește mai multe detalii despre amendarea celor care hrănesc maidanezii, pe Mediafax.ro