Obligată de patron să înconjoare sediul firmei de 250 de ori

Apropo.ro / 01.04.2013, 14:00
Obligată de patron să înconjoare sediul firmei de 250 de ori
O angajată a unei firme din Hunedoara a fost sancționată de șeful ei pe motiv că are timp liber la job. Răzbunarea lui asupra femeii depășește orice imaginație.

O tânără în vârstă de 23 de ani din Hunedoara, angajată ca inginer proiectant la o firmă și-a dat demisia, după ce a fost umilită de angajator.

Patronul firmei, un consilier local din Hunedoara, supărat din cale-afară că angajata lui mai are în program și ceva timp liber, i-a cerut acesteia să facă înconjurul sediului firmei de câte ori nu are nimic de făcut pentru job. Astfel, ea a făcut înconjurul firmei de aproximativ 250 de ori, între orele 8.00 și 11.00, parcurgând peste 10 kilometri.

Patronul m-a umilit în fața colegilor mei, spunându-mi că dacă nu am de lucru să fac ture de clădire și apoi să vin la pauză și să îi spun de câte ori am înconjurat sediul firmei. Eu m-am conformat, pentru că eram bulversată și nu știam cum să reacționez, dar apoi am depus două plângeri împotriva lui – una la Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara și alta la Poliție. Consider că m-a supus unui abuz și la tratamente umilitoare. În nicio fișă a postului nu scrie că poți fi tratat astfel de angajator„, a povestit femeia.

În ziua în care a demisionat, în ultima ei pauză de masă, angajata a mers la Poliție unde a depus o plângere împotriva șefului ei.

Șeful ei nu infirmă cele spuse de hunedoreancă, dar menționează că acesteia nu-i prea plăcea munca.

I-am dat de lucru. Angajata nu a produs aproape nimic în ultimele luni. Avea un salariu de 1.200 de lei pe care nu și-l justifica, pentru că nu făcea nimic. Din luna ianuarie, ea a adus firmei circa 1.100 de lei. A avut în schimb mai multe probleme de atitudine: întârzia la lucru, îi deranja pe colegii ei care își făceau treaba, în timp ce ea stătea și protesta față de sarcinile care îi erau date„, a spus patronul firmei.