Obsesia pentru muzică l-a împins pe acest bărbat către un gest extrem

De: Gabriela Voicu / 04.07.2013, 16:30
Obsesia pentru muzică l-a împins pe acest bărbat către un gest extrem
Rich Lee, un barbat pasionat de operatii "high tech", a recurs la un gest extrem pentru a putea asculta piesele favorite oriunde si oricand, fara sa observe nimeni.

Rich Lee, un bărbat pasionat de intervenții chirurgicale „high tech”, și-a implantat o cască de mici dimensiuni direct în ureche.

Lee este „bodyhacker”, adică o persoană care experimentează tot felul de operații ciudate pentru a-și extinde capacitățile umane obișnuite, scrie Oddity Central.

Acesta a apărut recent în Humanity+, o revistă de tehnologie și știință, datorită unui tip unic de implant. Rich și-a introdus în tragus (proeminența mică a cartilajului pavilionului urechii) o cască și și-a fabricat un fel de lanț pe care îl poartă în jurul gâtului. Acesta creează un câmp magnetic care face ca implantul să vibreze și să producă sunete.

Calitatea audio nu este totuși la fel de bună ca în cazul căștilor obișnuite, dar sistemul are o serie de avantaje. Lee poate asculta muzică absolut oricând și oriunde dorește și, cum implantul nu poate fi văzut cu ochiul liber, el poate face câteva lucruri inedite cu acesta. De exemplu, bărbatul plănuiește să își conecteze casca la un microfon și să asculte ce vorbesc oamenii din jurul lui. El susține că acest truc ar fi util în cazul unui joc de poker sau când are loc o discuție de afaceri.

Rich și-a pierdut vederea la un ochi în urmă cu câțiva ani, iar medicii i-au spus că în curând și celălalt ochi va fi afectat în curând. Când se va întâmpla, bărbatul plănuiește să utilizeze casca pentru a practica ecolocalizarea (abilitatea de a naviga cu ajutorul sunetelor) și a putea identifica distanța față de el a obiectelor care îl înconjoară. De altfel, posibilitățile sunt nelimitate în cazul său, conectarea căștilor la diverși senzori permițându-i lui Rcih să experimenteze mare parte din lumea „invizibilă”.