Obţine un bronz mai uşor cu un ulei accelerator. Trucuri de la specialişti

Apropo.ro / 17.07.2018, 12:13
Obţine un bronz mai uşor cu un ulei accelerator. Trucuri de la specialişti
O vară fără bronz e ca o iarnă fără zăpadă. Şi dacă e bronz, atunci sănătos să fie, pentru că altfel nu-i! Puţin roşiatic, cafea cu lapte sau de-a dreptul măsliniu, nici nu mai contează. Toate tipurile de bronz sunt frumoase atunci când se obţin în mod corect, pe o piele hidratată şi protejată.

„Înaine de a ne expune la soare, este indicat să pregătim pielea, aplicând un scrub, să o hidratăm bine şi apoi să ne expunem treptat, respectând orele indicate pentru plajă. Factorul de protecţie trebuie să fie conform cu tipul de piele al fiecărei persoane şi mai ales să fie unul ridicat în primele zile de expunere. Duşurile după baia în mare sau în piscină sunt, de asemenea, obligatorii. ”, ne sfătuieşte Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

Şi pentru a obţine un bronz accelerat putem ajuta şi noi, pornind dinspre interior spre exterior. Iată câteva trucuri pentru a obţine un bronz rapid şi frumos:

1. Consumă fructe
Înainte de expunerea la soare, e bine să mănânci cantităţi mari de fructe bogate în vitamina D şi A, cum ar fi caisele, piersicile, mango şi papaya. Acestea ajută la stimularea melaninei şi, prin urmare, te ajută să obţii un bronz mai bun şi mai rapid.

2. Apa de mare ajută la bronz

Scăldatul în apă de mare, la intervale regulate de timp, poate ajuta la bronzare. Aceasta deoarece sarea mării atrage lumina pe piele: când ieşi din apă, contactul soarelui cu pielea umedă accelerează bronzul. Asta nu te scuteşte de aplicarea unei creme de protecţie înainte de intrarea în apă.

3. Bronz sub reflexiile luminii pe apă

La plajă sau la piscină, soarele care reflectă pe suprafaţa apei devine un reflex natural asupra pielii expuse la soare. Dacă stai pe malul apei  sau pe marginea piscinei, vei constata că te vei bronza mult mai repede, dar, totodată, şi riscul de a te arde, dacă nu te protejezi suficient, este la fel de mare.

4. Mişcare în soare

Nu degeaba multe persoane se bronzează în mişcare, jucând volei, tenis sau alergând. Activitatea fizică îmbunătăţeşte circulaţia, iar aceasta, la rândul ei, permite obţinerea unui bronz mai rapid şi mai durabil. Obţii un bronz bonus dacă aplici un ulei accelerator pentru bronzare.

5. Hidratare permanentă a pielii

Pielea trebuie menţinută hidratată. Chiar şi când ai obţinut deja un bronz plăcut, nu evita să aplici creme cu factor de protecţie, să foloseşti creme după plajă, absolut necesare pentru calmarea pielii încinse şi deshidratate. „Niciodată să nu subestimezi hidratarea post-expunere la soare. Razele UVA şi UVB stresează pielea şi o deshidratează. Şi nici când pielea capătă o culoare maronie nu trebuie să renunţi să foloseşti creme hidratante. Nu trebuie să te bazezi pe faptul că pielea s-a călit şi nu mai are nevoie de o îngrijire specială. Sănătatea pielii e mai importantă decât culoarea bronzului obţinut.”, adaugă specialistul.
Aşadar, bronzare uşoară în orice împrejurare, dar cu factor de protecţie mare!