Ochelari din secolul 18 cu tehnologia de azi (Foto)

Apropo.ro / 23.10.2008, 10:22
Cu influente retro-funk, ochelarii fotocromatici din titanium cu diafragma variabila te vor duce cu gandul la filmele western.

Pornind de la intrebarea "Cum ar construi cineva din secolul 18 o pereche de ochelari, avand acces la materialele si tehnologia de azi?" un pasionat si-a dedicat o parte din timp si o suma considerabila de bani pentru un astfel de proiect.

Inspirat de un prototip similar, vazut pe internet, acesta prezinta detaliat fiecare pas si fiecare element incorporat al modelului sau (mult mai imbunatatit).

Ramele ochelarilor sunt din titaniu si stropiti cu un strat fin de nitriti de titaniu de culoare galbena.

Daca asta nu te atrage, atunci afla ca materialul din care este facuta cureaua este piele naturala.

Tot nu prezinta interes? Atunci ce zici ca inventatorul a introdus in lentile diafragme similare celor din aparatele foto profesionale?

Da, stiu.. wooow! Si asta nu e tot: ele functioneaza optic! In ce sens? In sensul ca poti ajusta (independent la fiecare lentila) fanta prin care patrunde lumina si cu cat irisul este mai inchis cu atat profunzimea de camp este mai mare si poti vedea mai clar la distanta.

Misto nu? Hai sa iti mai zic una: lentilele sunt heliomate ( in contact cu lumina puternica sau raze ultra violete se vor inchide la culoare).

Ochelari
Rame ochelari
Ochelari
Cutie metal
Cutie cu Ochelari
Ochelari cutie metal
Ochelari titaniu
Imbracaminte piele ochelari
Ochelari titaniu cu iris
Ochelari Titaniu iris deschis

 

 

Lista detaliilor continua si daca te-a atras atunci poti citi mai multe pe SmugMug.