Ochi de vultur

De: Mioara Tronaru / 20.10.2008, 00:00
Ochi de vultur
Jerry descoperă că fratele său geamăn a murit în condiţii misterioase, probabil legate de terorism.

În acelaşi timp, Rachel, mamă celibatară, primeşte un telefon din partea unei necunoscute care o obligă să intre într-o maşină în care se află Jerry. Cei doi sînt astfel integraţi fără voia lor într-o celulă specială care pune la cale un asasinat politic…

"Eagle Eye” este al cincilea lung-metraj al regizorului D.J. Caruso, după ”Salton Sea” (2002), ”Taking Lives” (2004), ”Two for the Money” (2006) şi ”Disturbia” (2007). Nu este pentru prima oară cînd D.J. Caruso lucrează cu tînărul Shia LaBeouf, deja se împrie­teniseră pe platourile de la ”Disturbia”.

”Prima dată cînd l-am văzut, n-am fost deloc impresionat. Dar cu cît petreceam mai mult timp împreună cu atît mi se părea mai bun. 99% din tot ceea ce face îi iese foarte firesc”, spune regizorul. În afară de proiecţia pe ecran clasic, filmul va avea şi o variantă în format IMAX. Faţă de versiunea IMAX a lui ”The Dark Knight”, scenele de aici nu au fost filmate cu o cameră IMAX, ci retuşate apoi pentru a le adapta acestui format.

Premiera: 24 octombrie
TO: Eagle Eye. Producţie SUA, 2008.
R: D.J. Caruso.
Cu: Shia LaBeouf, Michelle Monaghan, Rosario Dawson, Michael Chiklis, Anthony Mackie, Billy Bob Thornton, Anthony Azizi.
Distribuit de Ro Image 2000. Avanpremiera: joi, 23.10, la Cinema Pro, ora 21.30