Ocolul pamantului in Bugatti

Apropo.ro / 17.01.2002, 13:22
Ocolul pamantului in Bugatti
Din cele 468 de Bugatti-uri T46 produse, astazi mai exista mai putin de 50. La bordul a doua dintre ele doi olandezi temerari au facut inconjurul lumii. Olandezul Macko Laqueur s-a hotarat sa-si serbeze a 50-a aniversare inconjurand pamantul, nu cu balonul, ci cu automobilul. Dupa doi


Din cele 468 de Bugatti-uri T46 produse, astazi mai exista mai putin de 50. La bordul a doua dintre ele doi olandezi temerari au facut inconjurul lumii.

Olandezul Macko Laqueur s-a hotarat sa-si serbeze a 50-a aniversare inconjurand pamantul, nu cu balonul, ci cu automobilul. Dupa doi ani de pregatiri, visul sau a devenit realitate. Laqueur a ales pentru aceasta calatorie doua automobile Bugatti T46 Petit Royale Convertible fabricate in 1930 si, respectiv, 1933, cel de-al doilea urmand a fi condus de partenerul sau de afaceri Bob Meijer, cei doi detinand o colectie de 20 de exemplare.

Specialistul in Bugatti al casei de licitatii Christie’s, David Sewell, le-a evaluat la sume cuprinse intre 116 si 166 mii $. Startul s-a dat la Molsheim, locul unde Ettore Bugatti si-a creat legenda sa motorizata. Dupa parcurgerea traseului sud-american al turului, reintors la Amsterdam pentru o pauza, Laqueur a impartasit presei primele impresii: „Masinile sunt ideale. Au fost create pentru calatorii pe distante lungi, sunt confortabile, mari, robuste, simple si au un caracter sportiv”.

Nimeni nu a indraznit sa-l contrazica, dat fiind faptul ca puternicele motoare in 8 cilindri permit atingerea unei viteze maxime de peste 160 km/h. Traseul a fost Molsheim-Antwerp, imbarcare pe vapor cu destinatia Argentina, calatorii urmand ruta Chile-Bolivia-Peru. Dupa o noua calatorie cu vaporul, olandezii au strabatut Japonia, China, Nepal si India. Sosirea iernii a generat o noua pauza, dupa care voiajul a continuat cu traversarea Rusiei si a Finlandei.

La sfarsitul anului trecut, cei doi au traversat Romania, imaginile pe care le prezentam fiind surprinse pe Valea Oltului. Dupa cum ne-au marturisit acestia, calatoria de doi ani a costat „cateva sute de mii de dolari, dar a meritat”.
Sursa:www.autoshow.ro

Tags: