Octavian Morariu a demisionat

Apropo.ro / 09.09.2004, 10:49
Octavian Morariu a demisionat
Președintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Octavian Morariu, a demisionat, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul ANS. Potrivit surselor citate, cele mai mari șanse de a-l înlocui în funcție pe Morariu le are actualul vicepreședinte al ANS,

Președintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Octavian Morariu, a demisionat, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul ANS.

Potrivit surselor citate, cele mai mari șanse de a-l înlocui în funcție pe Morariu le are actualul vicepreședinte al ANS, Constantin Diaconu.

Morariu i-ar putea succede lui Ion Țiriac la președinția Comitetului Olimpic Român. Țiriac a declarat, în urma cu o saptamîna, la ceremonia de premiere a sportivilor medaliați la JO de la Atena, ca nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea forului olimpic și ca este timpul sa lase locul unei persoane tinere, nominalizîndu-l în acest sens pe Morariu. „E timpul sa las locul cuiva mai tînar. Sper sa fie domnul Morariu, daca va fi convins sa candideze. Dupa parerea mea este omul care ar putea continua ceea ce am început”, a declarat Ion Țiriac.

Morariu și Țiriac sînt inițiatorii unui proiect  de reorganizare a sportului românesc dupa o noua formula. Acest proiect prevede desființarea ANS și organizarea sportului românesc într-un singur for care sa încorporeze Comitetul Olimpic Român și toate federațiile.

Alegerile în cadrul COR vor avea loc în 15 noiembrie.

Octavian Morariu a fost numit oficial, în 3 iulie 2003, printr-o Hotarîre de Guvern, în funcția de președinte al Agenției Naționale pentru Sport (ANS).

Morariu, în vîrsta de 42 de ani, a ocupat, înainte de a fi numit la ANS, funcția de președinte al Federației Române de Rugby (FRR). Fost component al echipei naționale de rugby, Morariu este de profesie inginer constructor și are dubla cetațenie, româna și franceza.

Morariu va susține, joi, de la ora 11.00, la sediul ANS o conferința de presa în care își va anunța „poziția cu privire la conducerea agenției”.

Mediafax