Octavian Strunilă dezvăluie ce l-a surprins la Madagascar: ”La noi, acest lucru a cam dispărut.”

De: Cristiana Trifu / 17.08.2018, 11:49
Octavian Strunilă dezvăluie ce l-a surprins la Madagascar: ”La noi, acest lucru a cam dispărut.”
Exotica insulă Madagascar le rezervă surprize concurenţilor din "Ultimul Trib" şi nu doar cele legate de jocuri, aşa cum s-ar aştepta. Nici pentru Octavian Strunilă, prezentatorul show-ului, lucrurile nu sunt prea simple, iar distanţa faţă de cei dragi îşi pune amprenta încă din primele săptămâni: ”Suntem la 7.000 de kilometri de casă. Concurenţilor le este foarte greu, pentru că se lovesc de cea mai crudă parte a Madagascarului, dar şi mie îmi este, pentru că stau departe de familie.”

Tărâmul unic în care au loc filmările este un loc total necunoscut, pe care fiecare are ocazia să îl descopere. Madagascarul ascunde multe secrete reuşeşte să surprindă la fiecare pas, căci după cum mărturiseşte Octavian Strunilă, localnicii sunt cei care transformă această insulă în ceva cu totul şi cu totul autentic: ”M-a surprins faptul că oamenii sunt ca altădată, ceea ce la noi a cam dispărut. Nu ştiu dacă cineva îşi mai pune problema zilei de mâine, aşa cum o fac cei de aici. În fiecare zi se urcă într-o barcă, ies în larg şi îşi procură hrana pentru întreaga familie.” Cu o populaţie de aproape 25 de milioane de locuitori, dublu faţă de acum 20 de ani, insula este plină de feţe zâmbitoare de copii, în ciuda greutăţilor de zi cu zi, iar de cele mai multe ori, accesul localnicilor la serviciile medicale este dificil şi mult peste posibilităţile lor financiare. Cu doar 3.150 de medici pentru întreaga populaţie, echipa din România este însoţită de propriul echipaj medical pregătit să intervină în timp real în cazul în care unul dintre concurenţi ar avea nevoie urgentã.

Fauna şi vegetaţia din Madagascar este în proporţie de 90% unică în lume, astfel că nimic în jurul lor nu arată familiar, iar unele specii de animale pot fi regăsite exclusiv în acest loc exotic. Tocmai de aceea, insula este pentru întreaga echipă din România un loc aparte, iar Octavian Strunilă nu pierde niciun moment în timpul său liber, în pauzele dintre filmări. Chiar el a mărturisit că această experienţă îi oferă şi şansa de a lua pulsul unei alte culturi, pulsul unui alt gen de oameni. Oricât de solicitante ar fi jocurile şi oricâtă tensiune ar genera rivalitatea dintre concurenţi, gazda show-ului admite că găseşte şi câteva momente de relaxare pe plajă, sau printre localnicii autentici din Madagascar.

În ceea ce priveşte insula Nosy Be, unde au loc filmările pentru emisiunea „Ultimul Trib”, care va începe în curând la Antena 1, aceasta este cunoscută pentru plajele exotice şi apele sale turcoaz, dar şi pentru fabricile de rom şi câmpurile de ylang ylang din care se extrage esenţa atât de apreciată în industria parfumeriei. Pentru locuitorii care trăiesc însă în mare parte în sate lipsite de curent, toalete şi având o singură cişmea, oceanul este o adevãratã sursă de hrană. Adulţii, dar şi copiii ies dimineaţa la pescuit, iar după prânz, când apele se retrag, oamenii înaintează pentru a vâna crabi şi pentru a aduna scoici: ”Suntem într-un orăşel foarte mic, un orăşel în care oamenii îşi câştigă existenţa din pescuit şi cred că viaţa asta crudă de aici este cea mai interesantă mostră de supravieţuire.” , afirmă gazda show-ului.

  ”Ultimul Trib” este un show adaptat după celebrul format ”Nomads”. Trei triburi – unul de vedete, unul de sportivi şi unul compus din oameni de rând – vor fi trimise în Madagascar, unde vor fi supuse unei aventuri exotice, care le va pune la încercare atât abilităţile sociale, cât şi cele fizice. În ciuda personalităţilor complet diferite ale membrilor, fiecare trib va trebui să îşi dovedească puterea de a rezista sub impactul şocului cultural, dar şi sub presiunea eforturilor fizice.

Tribul sportivilor este format din: Alex Filip, Cornelia Condeescu, Lola Crudu, Daniel Chiriţă, Ioana Şulea, Mircea Zamfir şi Roxana Chiperi. Cei şapte sportivi îşi vor măsura puterile cu tribul format din vedete şi cu cel format din oameni de rând: Mirel Magop, Silviu Mircescu, Cosmin Pădureanu, Oana Dedeu, Ema Şerban şi cuplul format din Gabriela Popa şi Silviu Geandra. Cel de-al treilea trib, cel al vedetelor, este format din Dorian Popa, Dima Trofim, Daniela Crudu, Sorana Darclée Mohamad, Ionuţ Iftimoaie, Paula Chirilă şi Sorin Brotnei.
În fiecare săptămână, aceştia se vor lupta pentru ”Teritoriu”, iar în timp ce tribul câştigător va fi cazat într-un resort de lux şi va fi răsfăţat zilnic, cel de pe locul doi va locui într-un sat alături de localnici, unde membrilor tribului le vor fi trasate sarcini zilnice în schimbul cărora vor primi o porţie simplă de mâncare şi nu neapărat un pat, ci mai degrabă un loc în care să doarmă. Acesta nu este însă nici pe departe cea mai grea situaţie în care se poate găsi un trib: cei care vor fi pe locul trei vor trăi întreaga săptămână într-un loc izolat, cu resurse minime. În plus, la finalul celor şapte zile de încercări grele, membrii triburilor vor fi nevoiţi să se lupte şi pentru a rămâne pe insulă.
Săptămână de săptămână triburile îşi vor măsura puterile în competiţii spectaculoase şi tensionate atât pentru ”Teritoriu”, cât şi pentru ”Eliminare”, pentru ca în final doar opt membri să mai rămână în confruntarea pentru miza cea mare: premiul în valoare de 100.000 de euro. Nimeni nu va ajunge însă la acesta fără a suferi transformări, fără a-şi dezvălui adevărata faţă şi fără ca telespectatorii să afle cine este cu adevărat.