Oferta din Caraibe pentru Piturca

Apropo.ro / 07.12.2001, 08:23
Oferta din Caraibe pentru Piturca
Oficiali ai federatiei din Jamaica sustin ca i-au propus lui Victor Piturca sa preia selectionata "Reggae Boyz", lucru infirmat de tehnicianul Stelei Tot mai contestat de suporterii Stelei, Victor Piturca este dorit la cîrma "nationalei" Jamaicai. Informatia a fost furnizata de agentia de


Oficiali ai federatiei din Jamaica sustin ca i-au propus lui Victor Piturca sa preia selectionata „Reggae Boyz”, lucru infirmat de tehnicianul Stelei

Tot mai contestat de suporterii Stelei, Victor Piturca este dorit la cîrma „nationalei” Jamaicai. Informatia a fost furnizata de agentia de stiri „Teamtalk”, care citeaza surse oficiale din cadrul federatiei de la Kingston (JFF). Managerului campioanei României i s-ar fi facut deja o oferta, iar o decizie ar urma sa fie luata chiar în aceasta luna, înaintea Sarbatorilor.

Daca Piti va fi numit, el ar deveni primul selectioner ne-brazilian din perioada în care la presedintia federatiei jamaicane se afla Horace Burrell. În ultimul deceniu, de cînd acesta se ocupa de treburile JFF, reprezentativa „Reggae Boyz”, cum i se mai spune, a fost pe mîna lui Rene Simoes, Sebastiano Lazaroni sau Clovis de Oliveira. Ultimul s-a vazut însa demis pe 5 septembrie, în urma unui 0-1 cu Honduras. Înfrîngere care a spulberat si ultimele sperante ale jamaicanilor într-o a doua participare consecutiva la un campionat mondial.

Reprezentativa tarii din Marea Caraibelor a terminat preliminariile CONCACAF pe locul 5 din 6, cu doua victorii, doua egaluri si 6 înfrîngeri, într-o grupa din care si-au luat bilete pentru turneul final Costa Rica, Mexic si SUA. Cei mai cunoscuti fotbalisti jamaicani evolueaza în Anglia: Deon Burton si Darryl Powell la Derby County, Paul Hall la Coventry, Frank Sinclair la Leicester, Johnson si Fuller la Bolton, plus Keith Kelly în Franta, la PSG.

Victor Piturca neaga însa orice tratative cu federatia de la Kingston. Contactat ieri, tehnicianul ros-albastrilor a declarat: „E prima data cînd aud despre aceasta oferta. Eu nu sînt în discutii cu nimeni, pentru ca nu ma intereseaza sa antrenez în alta parte. Deocamdata nu ma gîndesc sa plec de la Steaua”. El a lasat de înteles ca în ultimul timp a mai refuzat si alte oferte din strainatate, dar nu a vrut sa deconspire numele formatiilor care l-au dorit.
Sursa:www.prosport.ro