Oferta pentru Lucescu

Apropo.ro / 14.12.2001, 17:57
Oferta pentru Lucescu
Conducerea clubului Galatasaray i-a propus lui Mircea Lucescu o prelungire a contractului, pentru o perioada de doi ani, a anuntat cotidianul "Star". Conducerea clubului Galatasaray a decis, luni, in cadrul unei sedinte extraordinare, ca jucatorii echipei din Istanbul si tehnicianul


Conducerea clubului Galatasaray i-a propus lui Mircea Lucescu o prelungire a contractului, pentru o perioada de doi ani, a anuntat cotidianul „Star”.

Conducerea clubului Galatasaray a decis, luni, in cadrul unei sedinte extraordinare, ca jucatorii echipei din Istanbul si tehnicianul Mircea Lucescu sa fie sanctionati pentru infringerile inregistrate in campionat si in Cupa Turciei. In urma acestor decizii, Mircea Lucescu a organizat, marti, o conferinta de presa, in cadrul careia a criticat conducerea clubului turc si a luat apararea jucatorilor.

Nemultumita de declaratiile lui Lucescu, conducerea gruparii Galatasaray a decis, miercuri, sa-l demita pe tehnicianul român, dupa care s-a razgandit, joi, si i-a propus lui Lucescu o prelungire a contractului.

Potrivit cotidianului „Fotomac”, responsabilii clubului din Istanbul au constatat, dupa analizarea inregistrarii video a conferintei de presa de marti, ca translatorul Turgay Vardar a tradus eronat declaratiile lui Lucescu. Vardar, care ocupa, in cadrul gruparii turce, si functia de secretar general adjunct responsabil cu relatia cu presa, nu va mai traduce pentru tehnicianul român, aceasta misiune fiind preluata de un membru al consiliului de conducere al clubului, Aziz Ustel.

Cotidianul „Fanatik” noteaza ca Lucescu le-a spus jucatorilor sai, inaintea antrenamentului de joi dimineata, sa nu se lase afectati de evenimentele din ultimele zile. „Mircea Lucescu, din punctul de vedere al diplomatiei, cit si al carierei, i-a facut mat pe durii din conducerea clubului”, a notat „Fotomac”.

Potrivit cotidianului „Milliyet”, antrenorul român a avut o intrevedere, joi seara, cu presedintele clubului, Mehmet Cansun, si cu vicepresedintele Fatih Altayli. „Am realizat ca Lucescu nu a spus nimic rau. Cauza acestui incident a fost faptul ca traducerea a fost gresita si presa a redat declaratiile partial”, a declarat Altayli.

Publicatia „Milliyet” considera ca tehnicianul român a fost victima unei conspiratii a conducerii clubului, avind drept scop aducerea lui Fatih Terim la conducerea tehnica a echipei Galatasaray.

„Desi Altayli a declarat ca lui Fatih Terim nu i s-a facut nici o oferta oficiala, s-a aflat, dupa discutia dintre cei doi, ca antrenorul turc nu a acceptat sa revina la Galatasaray. Conducerea clubului planuise totul, de la aducerea lui Terim la cirma echipei si pina la refuzul de a-i plati despagubiri lui Lucescu. In acordul dintre cele doua parti se mentioneaza ca, in cazul in care tehnicianul român face declaratii critice la adresa conducerii gruparii, contractul se reziliaza si clubul nu trebuie sa plateasca nimic. Socoteala de acasa nu s-a potrivit insa cu cea din tirg”, se precizeaza in cotidianul turc.

„Eu ramin intotdeauna un iubitor al echipei Galatasaray. Insa nu mi-ar sta bine sa accept o functie in situatia actuala. Nu pot permite ca ceea ce mi s-a facut mie sa i se faca si altcuiva. Toata Turcia a fost alaturi de mine atunci cind am fost demis de la AC Milan, pentru ca ceea ce mi s-a facut nu a fost echitabil. Daca as fi acceptat oferta clubului Galatasaray nu ar fi fost drept din partea mea”, a declarat Fatih Terim, citat de cotidianul „Fotomac”.

Potrivit cotidianului „Star”, presedintele clubului Galatasaray a dorit sa-l demita pe Mircea Lucescu si sa-l numeasca in locul acestuia pe Fatih Terim, pentru a-si mari sansele de a obtine un nou mandat, la alegerile din luna martie. „Toata lumea stie ca cel care il aduce pe Fatih Terim cistiga alegerile. Cansun l-a contactat pe tehnicianul turc pentru a se afla cu un pas inaintea celorlalti doi candidati la presedintia clubului, Ali Durust si Ozhan Canaydin”, se mentioneaza in „Star”.

Cotidianul „Fanatik” noteaza ca gruparea Galatasaray, impreuna cu primaria cartierului Bahcelievler din Istanbul, a facut copiilor saraci o donatie constind in haine, incaltaminte si rechizite scolare. In cadrul unei festivitati la care au participat Mircea Lucescu, jucatorii Bulent Korkmaz, Arif Erdem, Vedat Inceefe, Emre Asik, Serkan Aykut si primarul cartierului Bahcelievler, Saffet Bulut, 2.500 de elevi au primit pachete cu cadouri.

Potrivit cotidianului „Fotomac”, jucatorul Hakan Unsal a ajuns la un acord cu gruparea Blackburn Rovers, la care mai evolueaza fotbalistul turc Tugay. Galatasaray va incasa, in urma acestei tranzactii, suma de 3 milioane de dolari.

Gruparea Galatasaray va deschide in orasul chinez Shanghai un magazin in care vor fi comercializate obiecte promotionale ale clubului turc.
www.mediafax.ro