Oficial american: programul intern de spionaj este mult mai amplu

Apropo.ro / 01.08.2007, 09:49
Oficial american: programul intern de spionaj este mult mai amplu
Un oficial de rang înalt din cadrul administratiei americane a recunoscut ca programul national de supraveghere interna se înscrie în cadrul unui efort mult mai amplu de spionaj, a dezvaluit cotidianul The Washington Post în editia de miercuri, citat de Reuters. Directorul

Un oficial de rang înalt din cadrul administratiei americane a recunoscut ca programul national de supraveghere interna se înscrie în cadrul unui efort mult mai amplu de spionaj, a dezvaluit cotidianul The Washington Post în editia de miercuri, citat de Reuters.

Directorul Comunitatii Nationale de Informatii, Mike McConnell, a precizat într-o scrisoare ca alte aspecte ale programului intern de spionaj vor ramâne clasificate, potrivit publicatiei citate.

„Acesta este singurul aspect al activitatilor desfasurate de NSA care poate fi dezbatut public deoarece este singurul din cadrul unor activitati variate care a fost oficial recunoscut”, a declarat McConnell, citat de The Washington Post.

Bush a recunoscut, în decembrie 2005, existenta programului în baza caruia serviciile de securitate monitorizeaza convorbirile telefonice si mesajele electronice fara un mandat eliberat de magistrati. Administratia nu a confirmat însa si alte programe de spionaj dezvaluite de presa, precum cel în baza caruia a fost verificata o baza de date cu milioane de alte convorbiri.

Bush a semnat un ordin prin care a autorizat „o serie de (…) activitati de spionaj” în urma atentatelor din septembrie 2001, a precizat McConnell în mesajul sau.

Mediafax