Oficial american: „Snowden a furat, literalmente, totul!”

De: Marian Andrei / 23.12.2013, 14:30
Oficial american:
Fostul consultant al NSA (National Security Agency) Edward Snowden a furat mult mai multe informații decât s-a presupus și le păstrează pentru a-și asigura protecția.

Un oficial al Departamentului Apărării a declarat presei că situația este explozivă, Snowden furând efectiv toate datele.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Luna trecută, oficiali americani și britanici speculau că Snowden deține o cantitate „apocaliptică” de date secrete, inclusiv numele agenților secreți de pe întreg globul, stocate într-o locație secretă în cloud.

Oficialul Departamentului Apărării a declarat că, „din păcate”, scenariul se adeverește: „Datele sunt accesibile numai câteva ore pe zi și sunt triplu criptate, ceea ce face imposibilă accesarea lor de către alte persoane”.

Potrivit aceluiași oficial, există cel puțin alte două persoane care au codurile și care, în eventualitatea în care Snowden ar fi capturat sau ucis, au „ordin” să facă datele publice.

„Snowden deține tot ceea ce nu vrei să știe inamicul: pe cine urmărim, pe cine ascultăm. În cazul în care aceste date ar deveni publice, dezastrul ar fi «biblic»”.

Un alt oficial, de data aceasta al NSA declarase recent că amnistierea lui Snowden este acceptabilă în schimbul securizării datelor furate de acesta.