Oficial pakistanez oferă recompensă pentru uciderea realizatorului filmului antiislam

De: Marian Andrei / 23.09.2012, 08:00
Oficial pakistanez oferă recompensă pentru uciderea realizatorului filmului antiislam
Un ministru pakistanez a promis o recompensă de 100.000 de dolari pentru cel care va reuși să-l omoare pe realizatorul filmului "Inocența musulmanilor", produs în Statele Unite.

Ministrul pakistanez al Căilor Ferate, Ghulam Ahmed Bilur. a declarat presei că va da 100.000 de dolari celui care îl va ucide pe „blasfematorul care l-a insultat pe sfântul profet”.

Ministrul, care a declarat că, dacă ar avea ocazia, l-ar ucide pe realizator cu propriile sale mâini, chiar dacă ar fi spânzurat după aceea, a cerut „talibanilor și fraților Al Qaida să participe la această nobilă acțiune”

Pakistanul a fost principalul centru musulman al manifestațiilor împotriva filmului american antiislam. Vineri, după marea rugăciune, protestul a mai multe zeci de mii de persoane a degenerat în violențe, soldându-se cu 21 de morți și peste 200 de răniți.

În celelalte state musulmane, protestele antiamericane sau antifranceze, ca urmare a publicării unor noi caricaturi ale lui Mahomed în Franța, nu au fost de amploare și s-au desfășurat fără violențe după rugăciunea de vineri.