Oficialii canadieni impun restricții privind creșterea legumelor

Apropo.ro / 08.08.2012, 16:00
Autoritățile unui orășel canadian interzic grădinile cu legume amplasate în fața casei.

Autoritățile din orașul Drummondville, Quebec, au impus reguli dure, în ceea ce privește amenajarea grădinilor din fața locuințelor.

Un cuplu de canadieni povestește despre momentele teribile prin care au trecut și regulile pe care nu credeau că le vor auzi vreodată.

CBC News relatează povestea lui Michel Beauchamp și a soției sale, Josee Landry, care au dorit să aibă o grădină de legume în fața casei lor, însă autoritățile le-au dărâmat-o.

Michel Beauchamp și Josee Landry iubesc mâncarea sănătoasă, iar cum spațiul le-a permis au încercat amenajarea unei grădini proprii.

Din nefericire, spațiul din spatele casei lor nu avea luminat îndeajuns de la soare, astfel că au început construirea unei grădini de legume în fața casei, după ce au primit aprobare de la primărie.

Obișnuiam să cultiv flori în grădina mea, dar soțul meu are probleme de sănătate și am dorit să mănânce mai sănătos. Am plantat castraveți, roșii, dovlecei, ceapă, varză de Brussels și multe altele. Am investit 2.500 de dolari în grădina noastră„, spune grădinăreasa Josee pentru CBC News.

gradina de legume

Starea de sănătate a soțului ei s-a îmbunătățit de când a consumat legumele naturale, dar nici nu știau ce urma să se întâmple.

Autoritățile din Drummondville s-au răzgândit, între timp, și și-au retras confirmarea pentru realizarea grădinii lor, în fața casei. I-au somat să o desființeze, în caz contrar ei trebuind să plătească amenda 300 de dolari pe zi.

Peluza din fața casei trebuie să conțină 30% iarbă verde, iar cei doi soți au „încălcat” legea am putea spune.

Până la data de 1 septembrie 2012, familia de canadieni are termen să-și desființeze grădina.

„Este dreptul fiecăruia să-și amenajeze grădina cum vrea. Este absurd să nu poți crește ce vrei pe terenul tău. Este o lege ilogică”, spune Josee.

Autoritățile din Drummondville forțează nota și mai tare: noua lege dată de ei spune că este interzisă creșterea de legume pe terenul din fața casei, indiferent ce suprafață are acesta. Cui nu îi convine….se poate muta, după cum „încurajează” autoritățile canadiene locuitorii.

Cum ați reacționa dacă același lucru s-ar întâmpla și în România?