Oficialii din D.A despre drepturile TV

Apropo.ro / 19.07.2004, 10:43
Oficialii din D.A despre drepturile TV
Patronul gruparii Universitatea Craiova, Dinel Staicu (foto), a declarat, vineri, dupa Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), ca nu înțelege reacția patronului stelist Gigi Becali, care nu este de acord cu contractul pentru drepturile de televizare.

Patronul gruparii Universitatea Craiova, Dinel Staicu (foto), a declarat, vineri, dupa Adunarea Generala a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), ca nu înțelege reacția patronului stelist Gigi Becali, care nu este de acord cu contractul pentru drepturile de televizare.

„Cluburile din D.A nu au votat strîmb. Becali nu a înțeles ca la A.G. din februarie a fost Mihai Stoica atunci cînd s-a votat împuternicirea și implicit mandatarea lui Mitica Dragomir. Nu mi se pare normala reacția lui Gigi Becali, așa cum nu mi se pare normal nici faptul ca nici unul dintre cei doi reprezentanți care sa ne apere interesele în Comitetul Executiv nu a fost prezent azi la adunare”, a comentat Staicu.

Președintele FC Național, Gino Iorgulescu, a subliniat ca este mulțumit de contractul pentru drepturile TV.

„S-a ajuns la concluzia ca este contractul cel mai bun. Aveam rezerve în ceea ce privește contractul pentru ca nu a fost negociat de catre Liga, a fost negociat de noi în februarie și vroiam sa vad daca se respecta clauzele de acolo. Clauzele au fost respectate și din punctul meu de vedere este legal, totul este în ordine și sînt bani mai mulți decît ce am vorbit în iarna”, a spus Iorgulescu.

Președintele gruparii Oțelul Galați, Nicolai Boghici, spune ca a fost deranjat de faptul ca „Dinamo și Steaua și-au trimis oamenii din linia a doua”.

Președintele FCM Bacau, Gheorghe Chivorchian, a spus ca daca va aparea la anul o oferta mai buna, aceasta va fi analizata. „LPF va primi șase milioane de dolari și contractul va crește cu 10 la suta în fiecare an.

Secretarul general al FC Dinamo, Constantin Eftimescu, a spus ca gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare este de aceeași parte a baricadei cu Steaua și Rapid.

„Odata ce a luat cuvîntul domnul Becali, noi avînd aceeași idee, nu avea rost ca fiecare la rîndul lui sa repete același lucru. Este problema dînsului daca vrea sa dea în judecata LPF. Noi nu avem cunoștința de așa ceva. Ideea noastra, aici vorbesc în numele clubului, nu a fost niciodata a se desființa aceasta Liga. Nu este adevarat ca Dinamo nu este de partea Stelei”, a declarat Eftimescu.

Președintele Consiliului de Administrație al gruparii Apulum Alba Iulia, Emanoil Savin, considera ca Dumitru Dragomir a dovedit ca este de partea cluburilor.

„Pentru Alba Iulia este o gura de oxigen, niciodata în campionat nu s-a întîmplat sa ne dea banii înainte de startul competiției. Dragomir a facut un lucru bun, s-ar putea ca de la anul sa fie o alta oferta, sa se plateasca mai mult, atunci o sa fim cu toții de acord”, a spus Savin.

Directorul general al FC Brașov, Romeo Pașcu, spune ca nu îl intereseaza problemele lui Gigi Becali.

„A spus ca daca vine alta societate de televiziune sau el personal cu un alt post care da mai mult, sa îl lasam sa faca acel contract. Bineînțeles ca nu a fost de acord Liga, pentru ca în februarie toți membrii LPF, inclusiv Steaua prin Mihai Stoica, au semnat și s-a dat acordul ca LPF, prin președintele sau, sa negocieze contractul de televizare. Noi sîntem mulțumiți de contract”, a spus Pașcu.

Oficialul brașovean a afirmat ca, deoarece impozitele sînt prea mari, s-a propus în Adunarea Generala încercarea de reducere a acestora și implicarea Guvernului în ștergerea datoriilor cluburilor catre stat.

Pașcu susține ca atacantul Mugurel Buga nu va fi cedat la Dinamo. „Dinamo se va întoarce de la Brașov fara Buga. Nu este vorba ca nu vrem sa-l dam, dar daca noi am încheiat negocierile contractuale cu Buga, el nu va pleca cel puțin pîna în iarna. Acum, în nici un caz nu va pleca”, a spus Romeo Pașcu.

Președintele FRF, Mircea Sandu, a menționat ca a participat la Adunarea Generala a LPF în calitate de invitat. Întrebat ce se va întîmpla daca Gigi Becali nu va primi televiziunile la meciurile de pe teren propriu ale echipei Steaua, Sandu a spus: „Exista regulamente, exista comisii, n-am nici o parere, de-aia am facut separarea puterilor, ca persoanele care judeca sa judece conform regulamentelor”.

Mediafax