Oficialii militari din Turcia cer interzicerea serialul „Game of Thrones”.

Apropo.ro / 12.11.2014, 11:00
Oficialii militari din Turcia cer interzicerea serialul
Conform celor de la Washington Post, oficialii turci ar urma să interzică serialul "Game of Thrones" pe motiv că este un serial care incită la promiscuitate si slăbeste morala.

Chiar dacă este unul din cele mai urmărite seriale, „Game of Thrones” este în egală măsură si unul controversat. Serialul nu se sfiieste să aducă pe micul ecran situaţii si povesti considerate tabu, precum incestul sau sexul explicit, care au însa efecte suprinzătoare, mai ales în ţări precum China sau Emiratele Arabe Unite.  În China, de exemplu, producţiile americane sunt cenzurate parţial sau total, uneori nefiind însoţite de o explicaţie oficială.  „Game of Thrones” este exemplul cel mai la îndemână, dar si alte seriale precum „The Big Bang Theory”, „The Good Wife” sau „Practice”  au aceeasi soartă.

Acum si Turcia a pornit o ofensivă împotriva filmelor si serialelor americane. Astfel, oficialii din armata turcă au cerut interzicerea serialului „Game of Thrones” în academiile militare invocând „protectia studentilor”. Conform cererii lor, studenţii nu trebuie să vizioneze seriale care conţin secvenţe de sex, abuz si violentă, iar exemplul cel mai bun în chestiune este tocmai serialul inspirat din cărţile de fantasy ale lui George R.R Martin. Mai mult, ei au cerut, de asemenea, ca în academiile militare sa fie introduse pentru prima data ore de religie islamica, care sa îi aducă pe soldati înapoi pe drumul cel drept.

Seriale cenzuarate in China.

Andreea Cătană