Oglinda oglinjoara, cine-i cel mai bogat din tara? Becali sau Patriciu?

Apropo.ro / 14.10.2008, 15:17
Oglinda oglinjoara, cine-i cel mai bogat din tara? Becali sau Patriciu?
Dinu Patriciu si Gigi Becali isi disputa locul de cel mai bogat roman, pe care multi ani l-a ocupat I. C. Dragan.

 Doua topuri ale celor mai bogati oameni de afaceri din Romania si doua valori diferite ale averilor acestora. Top „300 Capital cei mai bogati oameni de afaceri“ si „500 de miliardari“ realizat de „Adevarul“ se bat  cap in cap in aproximarea cat mai exacta a averilor oamenilor de afaceri. Rezultatele nu coincid insa deloc, existand, spre exemplu, un singur afacerist din top 10 pus de cele doua publicatii pe acelasi loc.

Din calculele „Capital“, Gigi Becali este liderul incontestabil al bogatilor Romaniei, cu o avere estimata la 2,5 miliarde de euro, in timp ce „Adevarul“ il da drept cel mai avut roman pe Dinu Patriciu, patronul ziarului, cu 1,9-2 miliarde de euro.

Din cei 500 de miliardari romani, 204 provin din Bucuresti, avererea lor pusa cap la cap depasind 22 miliarde de euro. Dupa Capitala, urmeaza Transilvania, unde au fost identificate 103 persoane care impreuna au o avere de 6,3 miliarde de euro, Moldova, cu 44 de persoane care au o avere cumulata de 4,2 miliarde de euro si Muntenia, unde au fost gasite 43 de persoane cu avere totala de 2,3 miliarde de euro. Se pare ca Bucovina este cea mai saraca la acest capitol, un singur milionar, cu o avere de 20 de milioane de euro. fiind trecut pe lista.

Cine este insa cel mai bogat roman si cati miliardari in euro avem, nimeni nu poate spune cu exactitate.

Tu cine crezi ca este, de fapt, cel mai bogat roman? Comenteaza aici!