Oina, reintrodusa in programa scolara

De: Pandaru Alin Daniel / 21.09.2011, 12:38
Oina, reintrodusa in programa scolara
Pe 20 septembrie 2011 a fost elaborat protocolul dintre Federatia Romana de Oina si MECTS, intitulat sugestiv "Redescoperiti Oina - Parte a identitatii noastre de romani".

Eforturile intreprinse de Federatia Romana de Oina si cei care au sustinut-o in demersurile sale au fost concretizate, in sfarsit, in semnarea unui document care va aseza oina pe o noua treapta in cadrul sistemului de invatamant romanesc.

Proiectul, care astazi a fost transmis la toate inspectoratele scolare judetene si care va ajunge in toate unitatile de invatamant din Romania din ciclul gimnazial si liceal, constituie cadrul organizatoric pentru desfasurarea in conditii optime a tuturor activitatilor legate de practicarea sportului nostru national.

Concret in cadrul proiectului sunt stipulate trei directii mari de actiune:
-instruirea profesorilor de educatie fizica si sport in sensul stapanirii metodelor si mijloacelor specifice practicarii oinei;
-organizarea de competitii de oina plecand de la nivel localitate pana la nivel national cu cheltuieli suportate de catre inspectoratele judetene;
-organizare de tabere de oina atat pe litoral cat si pe munte.

Mai multe detalii despre implementarea acestui proiect, pe SportLocal.ro