Oktoberfest 2014: între 25 septembrie și 5 octombrie, la Plaza România din București

De: Carmen Ulian / 23.09.2014, 16:00
De pe 25 septembrie 2014 și până pe 5 octombrie, Plaza România din Capitală găzduiește cel mai mare și mai important festival de bere din lume - Oktoberfest. Petrecerea ia startul începând cu orele 16.00.

Vă poftim la un un eveniment deosebit, cum nu a mai văzut orașul lui Bucur Ciobanul de la prima lui atestare documentară, până în veacul cortului Oktoberfest 2014!

Boieri dumneavoastră, cinstite jupânițe, bucureșteni care sunteți voi bucureșteni și mari beutori de bere! Ce n-a văzut Parisul nu știm, dar ce va vedea Bucureștiul, o să ne pomeniți din gură în gură și din blog în blog!

La Oktoberfest nu ne este frică nici de ceasul rău, nici de pisica 13! Doar de berea trezită de care, garantat, nu veți avea parte. Că doar vine de la Regele Ursus!

festival

Vă poftim la un un eveniment deosebit, cum nu a mai văzut orașul lui Bucur Ciobanul de la prima lui atestare documentară, până în veacul cortului Oktoberfest 2014! SC Bonima SRL deținătoarea mărcii înregistrate Oktoberfest pentru România va aduce spiritul bavarez de la Munchen via Brașov până în marele cort de la Plaza România. Tot din Brașov vine și LeFru Marin cu mezeluri și preparate delicioase, tradițional teutonice. și vor fi și cinstiții dumneavoastră hangii bucureșteni și mari bucătari de la Hanu” Berarilor și City Grill care să vă încânte simțurile cu bucățele lor ales. Vor sfârâi grătarele și ciaunele de numa numa! Iar berea va fi bună, rece și înspumată, de băut toată, toată!

PROGRAM OKTOBERFEST 2014 

1. Cort cu etaj și balcoane!

În premieră absolută pentru România, cortul Oktoberfest va fi dotat cu balcoane din lemn unde vor fi amplasate lojele. Evident, la etaj! Pentru a vedea mai bine tot ce se întâmplă. Decojitul și scuipatul semințelor este strict interzis! Se acceptă doar alunele. Vorba ceea: „Berea fără alune, e că țuica fără prune”!

2. Onkle Hans în mărime naturală. Chiar mai mare!

L-am convins și pe Unchiul Hans să vină la București. Mascota sa de 2,5 metri înălțime va defila peste tot prin Plaza România și, evident, va fi prezent, seara de seară, în cortul Oktoberfest. Vă așteaptă pentru fotografii de neuitat. Pentru că … Oktoberfest!

3. Parada de paradă cu 5 „atelaje” specifice: căruțe și care alegorice

Joi 25 septembrie, de la ora 16.00, mare paradă mare pe traseul: Piața Veteranilor -Bulevardul Iuliu Maniu – Lujerului – Plaza România și retur! Vor defila 10 căruțe și care alegorice pline cu butoaie cu bere, bavarezi și bavareze, tirolezi și tiroleze… Până acum a fost doar o căruță, dar am auzit noi că umblă vorba prin burg-uri că am fi de nota 10. Așa că … 10! și va fi și una trasă de ponei, pentru cei mici ca ei…

4. Zi de Salsa!

Ce are Salsa cu iodlerele, ritmul latino cu Bavaria și spumă cu prefectură?! Teoretic, nimic! Noi stăm bine cu practica, așa că am descoperit numitorul comun. Veselia debordantă și bucuria de a trăi clipă. În București sunt cele mai tari cluburi de Salsa pe care le-am invitat la Oktoberfest alături de Willmark, cel mai cel dintre dansatori. Ole!

festival

5. Regele Oktoberfest – concurs!

Miss ca miss, dar musai să fie și un rege Oktoberfest! Bărbații, săracii, duc greul halbelor ridicate, ciocnite și băute. în fiecare seară va fi o etapă de concurs cu un câștigător. Duminică 5 octombrie, la spartul târgului, regii de o seară se vor bate în finală. Numai unul va fi Regele Oktoberfest București 2014! Pentru a câștiga coroana butoiului cu bere vă trebui să bea cu ștaif și să mânuiască și cuvintele dibaci, nu doar halbă! Declarații de dragoste înspumate, creativitate de malț cu aromă de hamei, Doamne ce va fi pe ei! No, dar și premiul este pe măsură. Un dozator de bere instalat la Rege acasă și plinul cu butoaie … pline, timp de o lună!!!

6. Miss Oktoberfest nu este doar una. Vor fi trei!

Anul acesta Miss Oktoberfest nu va fi singură. Alături de ea se va alege și o Miss Heidi dar și o Miss Popularitate. Miss Oktoberfest va fi regina berii și va avea dor de ducă și de turism. Va primi vauchere de plimbarit de la TUI pe care le poate folosi unde vrea coronița ei. Chiar și în Bavaria! Și pentru că preumblarea trebuie imortalizată profesionist, Ursus îi va face cadou o cameră foto performanța de numa numa!

Miss Heidi va pleca în Alpi să îl caute pe iubitul ei Peter, că așa e povestea! Selgros îi pregătește trusou și ladă de zestre. Va avea acolo tot ce-i trebuie pentru a supraviețui și găti pe munte. Garantat!

Miss Popularitate va fi cea mai aplaudată și susținută dintre concurente. Efortul va fi mare, dar și povara premiului pe măsură! Un frigider de la DOMO, plin cu doze de bere. Dar plin!

Fuguța la înscrieri pe pagina de Facebook.

7. Oktoberfest Zeitung!

Noutatea asta o aveți sub ochi. Taman o citiți, nu? Cum e să foșnești gazeta și să simți mirosul literelor proaspăt tipărite? Fain de tot! Că așa era și pe vremea lui Nenea Iancu la berărie. Halbă înspumată, amici puși pe bășcălie și gazeta de hârtie!

bere

8. „Oktoberfest iubește natura”

Chiar suntem ecologiști și chiar iubim natură! împreună cu „Prietenii pădurilor” vom colecta și recicla paharele de plastic. Premii pe măsură implicării și efortului.

9. Hot Loferl Showband, în premieră la București!

Este o trupă bavareză de la Onkle Hans de acasă care va face un show de zile mari pe scenă Oktoberfest București între 25 și 29 septembrie. Muzică, tradiție, obiceiuri bavareze.

10. Nou! 11 zile de Oktoberfest la București

No, anul acesta vă poftim în Marele Cort, 11 zile pline, să petrecem cu Unchiul Hans, formații bavareze, bucate alese și bere înspumată. Oktoberfest Rules, bitte!

Vă așteptam cu halbele aliniate regulamentar, în poziție de onor, într-un cort încăpător! De pe 25 spetembrie până pe 5 octombrie va fi Oktoberfest București 2014 la Plaza România. Bitte shoen!