Oktoberfest, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume. Tipsuri de călătorie în München

De: Cristiana Trifu / 21.09.2018, 13:23
Oktoberfest, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume. Tipsuri de călătorie în München
Se apropie Oktoberfest, unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume, în München, motiv pentru care ne-am uitat la căutările de zboruri dinspre România spre oraşul bavarez şi la căutările de hoteluri. Conform datelor noastre, cererile de zbor au crescut cu 33% pentru perioada 22 septembrie - 7 octombrie 2018 (Oktoberfest) faţă de perioada corespunzătoare ediţiei din 2017 şi cu 60% comparativ cu cea post-eveniment, 8 - 23 octombrie.

Echipa din spatele motorului gratuit de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro a analizat cererea de zboruri din oraşele din România spre München pentru perioada în care se desfăşoară Oktoberfest şi dezvăluie care este interesul călătorilor români faţă de unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume.

Comparativ cu anul 2017, mai mulţi români au căutat zboruri spre regiunea bavareză pentru perioada în care se desfăşoară ediţia din acest an a celebrului festival al berii. Conform datelor motorului de căutare, cererile de zbor au crescut cu 33% pentru perioada 22 septembrie – 7 octombrie 2018 faţă de perioada corespunzătoare ediţiei din anul precedent a festivalului.

Totodată, există români care au luat în calcul în acest an o călătorie cu două săptămâni înainte de eveniment. Aşa cum o arată analiza, pentru prima jumătate a lunii septembrie s-au înregistrat cu 7,8% mai multe căutări de zbor decât pentru perioada festivalului. Cu toate acestea, pentru intervalul de două săptămâni în care se desfăşoară festivalul specialiştii au observat că interesul călătorilor români de a zbura către München este cu 60% mai mare decât pentru perioada post-eveniment, 8 – 23 octombrie.

„Mulţi români, probabil, au luat în calcul să ajungă cu câteva zile în avans la München şi, astfel, să poată vizita mai întâi oraşul ca, ulterior, să rămână la evenimentul de deschidere a festivalului. Deşi am fi tentaţi să credem că putem face economii călătorind înainte de festival, datele noastre cu privire la costul biletelor de avion din România spre München arată opusul. Zborurile sunt mai ieftine, în medie, cu 12% acum, în perioada festivalului, decât la început de septembrie”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.

Când vine vorba de cazare, costurile pentru o cameră la un hotel în München pe durata festivalului sunt semnificativ mai ridicate. Călătorii sunt nevoiţi să ia în calcul un buget mediu de 239 de euro pentru o noapte într-o cameră dublă la hoteluri de 3-4 stele în perioada 22 septembrie – 7 octombrie.

După festival, însă, în perioada 8-23 octombrie, costurile de călătorie sunt mult mai mici. Un zbor dus-întors costă, în medie, 133,5 euro şi o cameră dublă la un hotel de 3-4 stele ajunge la aproximativ 147 de euro pentru o noapte.