Olanda a spulberat „Visul European” al Romaniei

Apropo.ro / 17.06.2008, 23:59
Olanda a spulberat
Reprezentativa Romaniei a ratat prezenta in fazele superioare ale Euro 2008, dupa ce a fost invinsa, cu scorul de 2-0, de selectionata Olandei.

Reprezentativa Romaniei a ratat prezenta in fazele superioare ale Euro 2008, dupa ce a fost invinsa, cu scorul de 2-0, de selectionata Olandei, intr-un meci disputat la Berna.

Huntelar a deschis scorul pentru olandezi in minutul 54, atunci cand Engelaar a trimis o centrare in careu, la care fundasii romani au ramas fara reactie, iar varful batavilor a trimis cu sange rece in plasa portii aparate de Lobont.

Olandezii si-au marit avantajul in minutul 87, prin Van Persie, care l-a invins pe Lobont cu un sut bomba, la coltul scurt.

Olanda se impune in final cu 2-0 si se califica impreuna cu Italia, care a castigat cu 2-0 partida impotriva Frantei, in sferturile de finala ale turneului final din Austria si Elvetia, iar Van Basten ii da o mana de ajutor fostului coechipier de la AC Milan, Roberto Donadoni, actualul selectioner al squadrei azzura..

Nationala Romaniei ramane doar cu satisfactia remizelor in fata campioanei si vicecampioanei mondiale, dar si cu un gust amar, deoarece penalty-ul ratat de Mutu, in meciul impotriva Italiei, s-a dovedit pana la urma decisiv in clasamentul final al grupei.

Romania:1. Lobont – 2. Contra, 4. Tamas, 14. Ghionea, 3. Rat – 11. Cocis, 8. Codrea, 5. Chivu – 16. Nicolita, 10. Mutu – 18. M. Niculae.
Antrenor: Victor Piturca.

Olanda:16. Stekelenburg – 21. Boulahrouz, 3. Heitinga, 14. Bouma, 15. De Cler – 6. De Zeeuw, 8. Engelaar – 20. Afellay, 7. Van Persie, 11. Robben – 19. Huntelaar.
Antrenor: Marco Van Basten.

Citeste si:

Stie Romania sa atace? Comenteaza aici tactica lui Piturca

"Cica antrenorul Olandei isi anunta jucatorii ca vor juca un meci contra Romaniei. Nimeni n-are chef, si la un moment dat portarul Van der Saar zice :

 Baieti, uite ce zic eu, joc eu singur contra Romaniei, si voi mergeti intr-un club, OK?… (citeste tot bancul)

Imagine: Mediafax Foto