Olanda – Costa Rica 4-3, după penalty-uri. „Portocala Mecanică” se duelează cu Argentina pentru finala Campionatului Mondial

Apropo.ro / 06.07.2014, 02:06
Olanda - Costa Rica 4-3, după penalty-uri.
Naționala de fotbal a Olandei s-a calificat, sâmbătă seara, în semifinalele Campionatului Mondial de fotbal, după ce Robben și ai lui s-au impus cu 4-3, la lovituri de departajare, împotriva echipei din Costa Rica.
Vicecampioana mondială en-titre era considerată mare favorită în partida cu Costa Rica, din sferturi, dar elevii lui Louis van Gaal s-au lovit de o defensivă americană excelent pusă la punct de tehnicianul Jorge Luis Pinto.
 
Astfel, Olanda a pistonat în gol, reușind să se apropie rareori de poarta apărată de Keylor Navas. A fost 0-0 la capătul primelor 90 de minute și s-a intrat în prelungiri, perioadă de timp în care am notat și cele mai mari ocazii ale partidei.
 
Urena a fost aproape să dea lovitura, în minutul 117, dar șutul său, din unghi, a fost respins cu piciorul de Jasper Cillessen. În minutul 119, Sneijder a prins un șut fabulos, de la circa 25 de metri, și mingea a lovit bara transversală a porții apărate de Keylor Navas.
 
În minutul 120, Van Gaal a luat o decizie uluitoare, care însă avea să-i aducă mult visata calificare în semifinale. Tehnicianul olandez l-a înlocuit pe Cillessen cu Tim Krul, iar goalkeeperul lui Newcastle United avea să fie decisiv la loviturile de departajare.
 
Krul a parat șuturile lui Bryan Ruiz și Michael Umana, iar Van Persie, Robben, Sneijder și Kuyt au marcat golurile care au asigurat victorie Olandei, cu 4-3. Reușitele echipei din Costa Rica au fost semnate de Borges, Gonzalez și Bolanos.
 
Olanda va juca miercuri în semifinale, „Portocala Mecanică” urmând să dea piept cu Argentina în penultimul act al competiției. Sud-americanii au trecut, cu 1-0, de Belgia, grație golului marcat, încă din minutul 8, de Gonzalo Higuain. Belgienii au dominat sfertul de finală de la Brasilia, dar nu au reușit să întoarcă rezultatul.
 
Toate rezultatele de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia le găsiți AICI.