Olaroiu: A fost o oferta greu de refuzat

Apropo.ro / 24.06.2007, 15:10
Olaroiu: A fost o oferta greu de refuzat
Tehnicianul Cosmin Olaroiu a declarat, duminica, într-o conferinta de presa, ca oferta gruparii Al Hilal a fost greu de refuzat si a precizat ca va reveni oricând cu placere la Steaua, subliniind si fapul ca a fost o onoare sa lucreze la gruparea din Bulevardul Ghencea. "Steaua

Tehnicianul Cosmin Olaroiu a declarat, duminica, într-o conferinta de presa, ca oferta gruparii Al Hilal a fost greu de refuzat si a precizat ca va reveni oricând cu placere la Steaua, subliniind si fapul ca a fost o onoare sa lucreze la gruparea din Bulevardul Ghencea.

„Steaua are jucatori foarte buni, a avut probleme cu accidentarile, dar merita si cred ca va juca în LC, acolo e locul lor. Daca voi reveni într-o buna zi? Viata nu stii niciodata ce-ti ofera. Acum plec într-un moment bun, nu ca data trecuta. Cu cea mai mare placere revin la Steaua oricând, aici m-am nascut ca fotbalist, ramâne echipa mea de suflet. În fotbal nu exista prea devreme sau prea târziu, am considerat ca acum e momentul. A fost o oferta greu de refuzat, cunosc fotbalul european si numai la echipele de top se mai câstiga atatia bani”, a declarat Olaroiu.

Cosmin Olaroiu a precizat ca nu îi va fi greu sa lucreze în Arabia Saudita, deoarece în România a lucrat cu „seicul seicilor”, referindu-se la Gigi Becali. „Nu va fi usor acolo, stiu ce înseamna, dar pentru mine, care am lucrat cu seicul seicilor, nu va fi o problema, sunt antrenat. Scolari, Zagallo au antrenat înaintea mea acolo. Am plecat acum, înainte ca echipa sa mearga în cantonament, daca Gigi nu ma lasa, îmi faceam bagajele si plecam cu ei. Pierdeam bani, dar…Liga Campionilor e cel mai frumos lucru care exista în fotbal. Am fost acolo, am ajuns la înca un pas. Normal ca ti-e dor de asa ceva, dar trebuia sa ma gândesc la mai multe lucruri, la familie. Îmi va fi dor de toti, dar asta-i viata. Obiectivul numarul unu e LC Asiei, vor sa participe la CM al cluburilor”, a spus fostul tehnician stelist.

Finantatorul Gigi Becali a intervenit, spunând ca Olaroiu se va adapta fara probleme. „Oli nu era cu bautura, nici cu distractiile prea mult, acolo se acomodeaza foarte repede. Oli era cuminte si aici, se acomodeaza, acolo e cu valul pe fata. Cum sa se duca singur acolo, daca acolo se poarta cu valul pe fata”, a spus Becali, râzând. Întrebat daca va pupa umarul seicului, Olaroiu a glumit: „Mai la iarna”.

Olaroiu a mentionat ca nu va lua la Al Hilal jucatori români. „Pe Gigel Coman”, i-a replicat Gigi Becali. „E al tau Gigel Coman, e copilul tau”, a raspuns tehnicianul. „Am niste nume pe lista, importante, dar nu români”, a adaugat Olaroiu, care va pleca împreuna cu familia.

Cosmin Olaroiu a precizat ca n-a bagat în seama la început oferta de la Al Hilal. „Am cerut ceva sa nu poata sa-mi dea, pâna la urma mi-au dat si ce nu credeam ca o sa-mi dea. Era normal sa vorbesc cu Gigi, vorba e mai importanta ca o semnatura. Îi spusesem lui Adrian Ilie înca de la Valencia de aceste discutii. Le-am spus ca nu pot veni, deoarece clubul nu ma lasa. Sâmbata dimineata m-au sunat, au facut o oferta si mai mare si mi s-a parut un gest de bun simt sa-i spun si lui Gigi, mi-a dat acordul si le-am dat si lor acceptul”, a mentionat el.

Pentru tehnician, acest acest an si jumatate petrecut la Steaua a fost poate cea mai frumoasa perioada din cariera sa sportiva. „Am reusit sa-i îndeplinesc lui Gigi multe din vise, si mie mi-am îndeplinit multe din vise, dar drumurile noastre se despart aici. Cred ca e mai bine acum. Sunt legat afectiv de echipa si jucatori, a fost alegerea mea, m-am gândit bine, si cred ca era un moment bun sa plec. Momente frumoase la Steaua? Primul a fost când am intrat pe poarta stadionului. Echipa nationala? Întâi trebuie sa fac treaba buna acolo, apoi vom vedea”, a spus Olaroiu.

Cosmin Olaroiu a tinut sa multumeasca tuturor, în special jucatorilor, „niste oameni deosebiti”. „Multumesc conducerii, lui Gigi, a fost o onoare sa lucrez la Steaua, sunt mândru de ce am realizat si au fost destule, care vor ramâne în istoria Stelei. Le multumesc suporterilor pentru ajutor, desi n-am fost tot timpul pe placul lor. Si presei, pentru ca m-a motivat”, a comentat el.

Olaroiu a declarat ca va merge cu stafful sau în Arabia Saudita, dar înca nu a stabilit detaliile contractuale cu acestia si cine anume va merge. „Pregatirile încep pe 20 iulie, în Europa, probabil Elvetia. Zilele astea ma voi întâlni la Paris pentru semnarea contractului, când vom discuta si programul. O sa merg sa discut si cu fostii mei jucatori. Ei m-au sunat, stiau din Spania”, a spus el, completat de Becali: „Sigur vor fi lacrimi”.

Managerul sportiv Adrian Ilie a declarat ca atunci când a parasit Spania stia ca Olaroiu nu va pleca si nu credea ca în doua zile situatia se va schimba.

Olaroiu a mentionat ca atunci când Becali si-a dat acceptul ca el sa plece, i-a cerut o singura conditie: sa nu-l ia cu el pe Adrian Ilie.

Cosmin Olaroiu a vorbit despre realizarile si esecurile de la Steaua. „Daca o semifinala de Cupa UEFA înseamna un esec pentru fotbalul românesc, atunci e un esec. A fost o situatie nefericita. Am vazut apoi Roma, Sevilla la Tottenham. Se mai întâmpla. Am avut si noi un blackout. M-as bucura sa fie un esec, echipele românesti sa joace numai finale si sa ramân eu în istorie cu esecul”, a spus el, dezvaluind ca a mai avut oferte si de la alte cluburi, dar nu l-au interesat.

Becali l-a completat spunând ca Olaroiu nu este un mare orator, ci omul faptelor: „L-am facut de patru milioane, n-am vrut sa iau niciun ban de la el pentru plecare. Într-un fel ma întristeaza, nu neaparat pentru marele antrenor Olaroiu, ci pentru marele om Olaroiu, marele caracter. Ma bucur si pentru el, rar în fotbalul românesc exista asa despartiri, cu urari de bine, strângeri de mâna si felicitari. Daca ar fi fost si Hagi aici, probabil ar fi fost o situatie unica, antrenorul care pleaca si antrenorul care vine, la aceeasi masa”.

Becali a spus ca Olaroiu l-a convins sa-l lase sa plece spunându-i ca nici în Europa nu se câstiga atâtia bani cât i-a oferit Al Hilal. „Ce ma intereseaza ca iei atâtia bani? Pe mine ma intereseaza Steaua, Steaua e mai importanta decât toti banii pe care îi iei. Le-a cerut apoi o suma ca sa nu dea aia si sa ramâna la Steaua. Sa-i dea Dumnezeu noroc unde se duce, as vrea sa lucrez toata viata cu oameni ca Olaroiu, persoana cu caracter deosebit, pentru care nu au contat banii, ci cuvântul. Îi multumesc pentru tot ce a facut pentru Steaua, pentru noi, pentru mine”, a spus Becali, care l-a îmbratisat pe fostul sau antrenor: „Doamne ajuta, noroc pe unde te duci”.

Mediafax