Olaroiu: Am fost fanul lui Lyon

Apropo.ro / 25.09.2006, 14:55
Olaroiu: Am fost fanul lui Lyon
Antrenorul echipei Steaua București, Cosmin Olaroiu, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presa, ca a fost fanul formației Olympique Lyon în ediția trecuta a Ligii Campionilor. "De data asta nu mai sunt. Atunci nu ma gândeam ca vom juca împotriva lor. Îmi

Antrenorul echipei Steaua București, Cosmin Olaroiu, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presa, ca a fost fanul formației Olympique Lyon în ediția trecuta a Ligii Campionilor.

„De data asta nu mai sunt. Atunci nu ma gândeam ca vom juca împotriva lor. Îmi place modul lor de exprimare, de a interpreta fotbalul. I-am urmarit sezonul trecut și mi-a parut rau când au pierdut în sferturi cu Milan, în ultimul minut. Fara sa îmi dau seama atunci, am început sa-i cunosc puțin câte puțin și asta m-a ajutat mult”, a spus Olaroiu.

Tehnicianul stelist considera ca Lyon este o echipa foarte buna. „Vom întâlni o echipa foarte buna, foarte organizata, care joaca de mulți ani împreuna și are jucatori valoroși. Ne-am pregatit și sper sa avem parametri fizici normali având în vedere ultimele meciuri de campionat. Lyon are un echilibru fantastic între valoarea individuala a fotbaliștilor și organizarea jocului. Nu cred ca trebuie sa ne temem de un singur lucru, ci în ansamblu Lyon este periculoasa. Te pot pune în dificulatate în orice moment fie individual, fie colectiv”, a afirmat Olaroiu.

Întrebat ce parere are despre faptul ca Lyon a primit un singur gol în șapte meciuri, Olaroiu a declarat: „Pentru a nu primi gol trebuie sa ai și șansa. Real Madrid sau Lille au avut ocazii de a marca și speram noi sa fim mai inspirați și sa transformam ocaziile pe care le vom avea. Oricum nu vom avea foarte multe ocazii. La un meci de asemenea nivel așa se întâmpla. Orice echipa are puncte slabe, nu exista echipa perfecta. Totul depinde de moment, de fructificarea eventulelor erori din timpul mecului. Când întâlnești o echipa cu jucatori precum Juninho e normal sa încerci sa eviți fazele fixe. Același lucru l-am cerut și la meciul cu Dinamo, pentru ca Niculescu este un foarte bun executant”.

Cosmin Olaroiu a spus ca se bazeaza pe sprijinul publicului. „Acesta poate fi un factor, însa nu determinant pentru ca în teren vor juca doua echipe”, a precizat Olaroiu.

Antrenorul stelist considera ca declarațiile jucatorilor și oficialilor francezi, conform carora Steaua este favorita, au fost facute din politețe. „Sunt conștienți de valoarea lor, a fost o declarație politicoasa. Este o echipa care nu lasa nimic la voia întâmplarii”, a afirmat Olaroiu.

Fundașul Sorin Ghionea spera într-un rezultat favorabil. „Lyon este foarte omogena și are jucatori care pot decide singuri soarta unui meci. Printre ei se numara Wiltord, Govou, Malouda, la ei trebuie sa fim foarte atenți. Pentru mine este cel mai dificil adversar de pâna acum. Lyon este campioana cinci ani la rând, iar acum este neînvinsa. Sa nu uitam de Real Madrid și Dinamo Kiev care sunt foarte periculoase”, a precizat Ghionea.

Atacantul Cyril Thereau a declarat ca jucatorii steliști sunt pregatiți pentru meciul cu Lyon. „Nu am ce sfat sa le dau colegilor mei, ambiția de a reuși este suficienta. Suntem pregatiți suta la suta sa rivalizam cu adversarul nostru. Sper sa joc, dar daca nu va fi așa nu este nicio problema. Este un salt important din liga a doua în Liga Campionilor”, a spus Thereau.

Meciul Steaua – Olympique Lyon se va disputa marți, la ora 21.45, și va fi transmis în direct de Pro TV. În celalalt meci al grupei se vor întâlni Real Madrid și Dinamo Kiev.

Olaroiu despre meciul cu Lyon: „Cel mai important și cel mai greu din grupa”

Antrenorul echipei Steaua, Cosmin Olaroiu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presa, ca, dupa parerea sa, formația Olympique Lyon este favorita grupei E a Ligii Campionilor și de aceea meciul de marți împotriva francezilor este cel mai important și cel mai greu din aceasta faza a competiției.

„Ne aflam în fața celui mai important și celui mai greu meci din grupa. Pentru mine, Lyon e favorita grupei. Vom încerca sa echilibram diferența de valoare printr-o determinare și daruire foarte mare. Avem șansa noastra și vom juca cu cea mai mare daruire. Va trebui sa fim foarte exacți și concentrați pentru a face fața unui joc de un asemenea nivel. Vom juca sa câștigam ca de fiecare data. Chiar daca nu este important pentru fotbalul românesc, pentru noi și suporteri este important. Ideea este sa încercam sa învingem chiar daca adversarul este dificil și la final vom vedea ce am obținut”, a spus Olaroiu.

Tehnicianul stelist a afirmat ca o decizie în privința jucatorilor Sorin Paraschiv și Vasilica Cristocea, accidentați în ultima perioada, se va lua înainte de joc.

Fundașul Sorin Ghionea considera ca Steaua va face un meci pe masura așteptarilor. „Suntem conștienți de dificultatea partidei, dar cred ca vom face un meci pe masura așteptarilor. Așa cum am demonstrat la Kiev ca în fotbal orice este posibil prin daruire și sacrficiu”, a precizat Ghionea.

Atacantul Cyril Thereau crede ca Steaua va face un meci foarte bun. „Cred ca vom face un meci foarte bun. Echipa noastra are toate atuurile: suntem în forma, publicul este de partea noastra și sper sa profitam de șansele noastre”, a declarat Thereau.

Mediafax