Olaroiu l-a invins pe Lupescu

Apropo.ro / 01.08.2004, 13:02
Olaroiu l-a invins pe Lupescu
Formația FC Național a învins, sîmbata, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa FC Brașov, într-un meci din cadrul primei etape a Diviziei A. FC Național - FC Brașov   2-1 (1-1) Au marcat: G. Coman '14, Olah '78 / Surdu '2 Stadion: "Cotroceni"

Formația FC Național a învins, sîmbata, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa FC Brașov, într-un meci din cadrul primei etape a Diviziei A.

FC Național – FC Brașov   2-1 (1-1)

Au marcat: G. Coman ’14, Olah ’78 / Surdu ‘2

Stadion: „Cotroceni”

Spectatori: 1.000

Cartonașe galbene: Fl. Moldovan ’66, Sapunaru 90+3 / Dani ’60, Miclauș ’54, Sarmașan ’72

Arbitri: Augustus Constantin – Cristian Nica, Bogdan Medrea – Sebastian Colțescu

Observatori: Doru Neagu, Ioan Igna.

Componența formațiilor:

FC Național: Popa - Olah, Thwaite, Fl. Moldovan (Cînu ’70), Panc – Caramarin, Lița, W. Srhoj (Sapunaru ’71), G. Coman -Agunbiade, Chihaia (Ghindeanu ’86). Antrenor:- Cosmin Olaroiu.

FC Brașov: Dossey - Fl. Pîrvu, B. Nicolae, Bodea – Dani, Cocan, Brujan, Miclauș (Sarmașan ’71), Șandor (Giuchici ’61) -Buga, Surdu (Stînga ’79). Antrenor: Ionuț Lupescu.

Declarații dupa meci:

Cosmin Olaroiu (antrenor FC Național): „A fost un joc disputat pe care l-am început foarte prost. Am primit gol dupa o nesincronizare în aparare, dar ne-am gasit cadența și am dominat jocul. Pe final puteam fi egalați, pe fondul acelorași nesincronizari. Avem o linie de fund noua și a contat absența lui McKain. Mai avem mult de lucrat și sînt jucatori care sînt în urma cu pregatirea fizica. Revenirea lui Mitrovici și a lui McKain și venirea lui Gabi Popescu vor schimba lucrurile în jocul echipei. Agunbiade a jucat bine și a creat panica în apararea adversa. La început a fost o degringolada și nu știam ce se întîmpla. Thwaite a fost și el speriat, dar e normal, pentru ca a fost primul lui meci”.

Ionuț Lupescu (antrenor FC Brașov): „A fost primul meci oficial și pentru Brașov și pentru FC Național și asta s-a vazut în jocul echipelor. Cred ca am ratat azi un punct, poate și mai mult, pentru ca baieții nu au avut destul curaj. Aceasta este meteahna echipelor din provincie. Azi am trecut pe lînga un meci din care puteam obține mai mult. Nu cred ca am pierdut din cauza arbitrajului, ci din cauza lipsei de curaj. Pe partea dreapta a apararii am avut foarte multe probleme. Puteam egala pe final”.

Agunbiade Abiodun (jucator FC Național): „A fost foarte greu la primul meu meci în campionatul României, dar cred ca m-am descurcat onorabil. Condițiile sînt mult mai bune decît ce am întîlnit pîna acum și aici trebuie sa-mi fac meseria pentru a-mi cîștiga pîinea”.

Wayne Srhoj (jucator FC Național): „Am facut foarte multe greșeli, dar e primul meu meci și sper ca pe parcurs sa îndrept aceste erori. Am venit aici convins de prietenul meu McKain. El mi-a spus ca este o echipa cu jucatori profesioniști, cu un antrenor foarte bun și unde se face performanța. Înainte de a-mi spune McKain, nu am auzit de fotbalul românesc. În campionatul românesc sînt jucatori foarte tehnici, rapizi, dar sper sa ma adaptez”.

Romeo Pașcu (director sportiv FC Brașov): „Pacat ca nu am reușit sa menținem avantajul creat prin golul lui Surdu. FC Național a revenit și a jucat mai motivat. La faza din prelungiri nu cred ca se putea acorda 11 metri”.

– La meci au asistat agenții FIFA Dumitru Tudor și Marcel Popescu, coordonatorul loturilor de juniori din cadrul FRF, Florin Halagian, selecționerul Anghel Iordanescu, antrenorul echipei Steaua, Walter Zenga, și directorul sportiv al clubului Rapid, Paul Cazan.

– În minutul 90+3 al partidei, fundașul echipei FC Național Mihai Panc l-a împiedicat pe atacantul formației FC Brașov Miroslav Giuchici sa joace balonul în suprafața de pedeapsa iar antrenorul brașovean Ionuț Lupescu a solicitat lovitura de la 11 metri.

– Conducerea echipei FC Național a ajuns la un acord cu oficialii formației coreene Samsung Blue Wings pentru un împrumut, pe o perioada de un sezon, al românului Gabriel Popescu.

Mediafax