Olaroiu: Ma bucur pentru baieți

Apropo.ro / 17.03.2006, 09:44
Olaroiu: Ma bucur pentru baieți
Antrenorul Cosmin Olaroiu a declarat, joi, ca imaginea fotbalului românesc este extraordinara, dupa ce doua formații, Steaua și Rapid, au reușit calificarea în sferturile de finala ale Cupei UEFA "Ma bucur pentru baieți, mulțumesc tuturor celor care ne-au jignit,

Antrenorul Cosmin Olaroiu a declarat, joi, ca imaginea fotbalului românesc este extraordinara, dupa ce doua formații, Steaua și Rapid, au reușit calificarea în sferturile de finala ale Cupei UEFA

„Ma bucur pentru baieți, mulțumesc tuturor celor care ne-au jignit, fluierat și desființat. A fost o victorie fantastica, este un lucru extraordinar ca Bucureștiul are doua echipe în sferturi. Sunt mândru de toți jucatorii. Prin acest succes al echipelor românești, imaginea fotbalului românesc este extraordinara”, a spus Olaroiu, dupa meciul câștigat de Steaua, cu scorul de 3-0, în fața formației Betis Sevilla, victoria ce i-a adus calificarea în sferturile Cupei UEFA.

Referitor la criticile ce i s-au adus privind faptul ca este un antrenor defensiv, Olaroiu a spus: „Daca noi suntem o echipa defensiva și batem în deplasare cu 3-0, aș vrea ca așa sa fie mereu de-acum încolo”.

„Echipa a facut un joc bun și puteam face diferența înca din prima repriza. Menirea noastra este sa luptam pentru a da o clipa de bucurie acestor oameni care ne susțin și ies în strada. Steaua a demonstrat ca este o echipa puternica, unita, cu fotbaliști de valoare, care nu trebuie judecați dupa anumite episoade. Au fost multe contestații la adresa lui Nicolița și Iacob și iata ca a venit și rândul lor. Antrenorul Olaroiu nu a demonstat nimic, este dureros ca Steaua se exprima mai bine în deplasare. De ce? mai bine nu spun. Totuși, primul lucru este stadionul Ghencea”, a mai spus Olaroiu.

Întrebat cu cine ar dori sa joace în sferturi, Olaroiu a spus ca nu are preferințe și ca cele mai puternice posibile adversare sunt Middlesbrough și FC Sevilla. „Important este ca am depașit performanța de anul trecut. Sevilla este un oraș norocos pentru noi”, a precizat tehnicianul stelist, care a glumit spunând ca probabil o echipa româneasca va ajunge în semifinale, daca Steaua va întâlni pe Rapid în sferturi.

Întrebat de ce l-a adus pe Emeric Ienei în vestiare, înaintea meciului cu Betis, Olaroiu a raspuns: „Era normal ca cel mai mare antrenor român din toate timpurile sa le spuna ceva jucatorilor. A fost de bun augur. Eu unul le-am spus jucatorilor ca nu trebuie sa le fie frica, sa aiba curaj și sa nu se sperie și așa se vor califica”.

Olaroiu a cerut Ligii Profesioniste de Fotbal sa sprijine echipele ramase în Cupa UEFA și sa permita Stelei sa joace meciul din etapa a XVII-a a Diviziei A cu FC Național luni, și nu duminica, așa cum este programat în prezent. Tehnicianul a menționat ca Steaua nu va avea suficient timp la dispoziție pentru a pregati acest meci, ținând cont de faptul ca va ajunge în țara vineri dupa-amiaza.

Antrenorul echipei Steaua a mai spus ca, dupa meci, a primit mesaje de felicitare de la Walter Zenga și Massimo Pedrazzini.

Ferrer: Am pierdut într-o maniera neașteptata

Antrenorul Lorenzo Serra Ferrer a declarat ca nu se aștepta ca Betis Sevilla sa piarda la o diferența atât de mare meciul cu Steaua, disputat, joi, în manșa secunda a optimilor Cupei UEFA, precizând ca eliminarea lui Joaquin a fost determinanta pentru formația sa.

„Am pierdut într-o maniera neașteptata, în condițiile în care în prima repriza am avut câteva ocazii bune. Eliminarea lui Joaquin a fost determinanta, acum trebuie sa strângem rândurile și sa ne concentram la campionat. Steaua este o echipa puternica, care ne-a depașit într-un mod la care nu ne așteptam”, a spus Ferrer.

Dupa terminarea meciului, câteva sute de suporteri spanioli au scandat în fața stadionului clubului Betis, cerând demisia antrenorului Lorenzo Serra Ferrer și apostrofându-i pe jucatori.

Mii de suporteri steliști au sarbatorit în strada calificarea în sferturi

Mii de suporteri au sarbatorit, joi seara, în Piața Universitații, calificarea echipei Steaua București în sferturile de finala ale Cupei UEFA, dupa victoria, cu scorul de 3-0, înregistrata în deplasare în fața formației Betis Sevilla, în manșa secunda a competiției.

La scurt timp dupa încheierea partidei, suporterii steliști și-au facut apariția în Piața Universitații, cu steaguri și fulare, scandând numele favoriților. Mulțimea a sporit odata cu trecerea timpului, cei aproximativ 3000 de suporteri blocând circulația în zona, dupa circa 45 de minute de la sosirea în piața.

Suporterii au sarbatorit calificarea echipei Steaua scandând numele jucatorilor favoriți, dar și împotriva echipelor Dinamo și Rapid. Fanii s-au urcat pe crucea din mijlocul intersecției și pe mașini și au aruncat cu petarde și artificii.

În jurul orei 1.30, grupurile de suporteri au decis sa mearga la stadionul clubului rival, Dinamo, unde au stat aproximativ zece minute, timp în care au fost scandate trivialitați la adresa directorului executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea, și a clubului Dinamo. Tot la stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare doua grupuri de suporteri, de la peluzele Nord și Sud, s-au încaierat, fiind nevoie de intervenția jandarmilor pentru a calma spiritele.

Fanii formației Steaua, al caror numar s-a redus între timp la aproximativ o mie, s-au îndreptat din nou catre Piața Universitații, pentru a sarbatori succesul echipei favorite.

Steaua s-a calificat în sferturile de finala ale Cupei UEFA, dupa ce a învins, joi, în deplasare, cu scorul de 3-0 (0-0), formația spaniola Betis Sevilla, în manșa secunda a optimilor competiției. În tur, scorul a fost 0-0.

Jucatorii steliști sunt așteptați în țara vineri dupa-amiaza, șeful galeriei steliste facând apel la suporteri sa se prezinte în numar cât mai marela aeroport pentru a-i întâmpina pe fotbaliști.

Steliștii i-au dedicat victoria lui Eduard Nica

Jucatorii steliști i-au dedicat victoria obținuta, joi, în deplasare, cu 3-0, în fața formației Betis Sevilla, în manșa retur a optimilor Cupei UEFA, lui Eduard Nica, adolescentul care a decedat, luni, din cauza ranilor grave suferite dupa ce un copac a cazut peste el.

„Dedicam aceasta calificare și lui Edi, care era stelist. Ma întreb daca acel 0-0 din tur a fost așa rau. Nu ma gândesc la o finala înca. Cu Rapid aș vrea sa jucam în semifinale. Știam ca fostele glorii sunt în tribuna, a contat ca au fost alaturi de noi. Ienei ne-a încurajat înainte de meci și ne-a spus ca trebuie sa câștigam. Cu asemenea oameni lânga noi era pacat sa nu o facem”, a spus Mirel Radoi dupa meciul care a adus calificarea formației Steaua în sferturile de finala ale Cupei UEFA.

Întrebat daca i-ar placea sa revina la Sevilla, în cazul în care va avea ca adversara în sferturi pe FC Sevilla, Mirel Radoi a spus: „Sunt și alți adversari mai accesibili decât FC Sevilla. La acest nivel trebuie sa jucam cu sufletul. Suntem singurul oraș care avem doua echipe în aceasta faza, ceea ce înseamna ca fotbalul românesc la nivel de club a crescut foarte mult”.

Și Banel Nicolița, care a marcat doua goluri în meciul cu Betis, i-a dedicat victoria lui Eduard Nica. „Înseamna foarte mult pentru mine ca am înscris doua goluri, nu ma așteptam la 3-0, pentru Betis este o echipa buna. A fost o seara magnifica pentru Steaua. Și eu dedic victoria baiatului care a murit. Fostele glorii ne-au purtat mult noroc. Am vrea sa-i avem alaturi de noi mereu. Mai avem multe meciuri pâna în finala, dar noi speram sa ajungem acolo”, a spus Nicolița, care a adaugat ca nu are importanța cu cine va juca în sferturile Cupei UEFA.

Jucatorul Dorin Goian a declarat ca aceasta este cea mai mare performanța din cariera sa și ca se gândește la adolescentul stelist care a murit. „A fost o seara magica, sunt în al noualea cer. Dedic victoria tuturor celor care l-au contestat pe Olaroiu, care a demonstrat cu aceasta ocazie ca este un antrenor bun. Totodata ne gândim și la acel copil care a murit în București”, a spus Goian.

Fotbalistul a adaugat ca nu și-ar dori sa întâlneasca echipa Rapid în faza urmatoare, deoarece este suficient ca o întâlnește în campionat.  

Nici Sorin Paraschiv nu ar dori sa joace cu Rapid în sferturile Cupei UEFA, spunând ca îi este de ajuns ca îi întâlnește în campionat.

La rândul sau, George Ogararu spera ca întâlnirea cu Rapid sa se amâne pâna în finala competiției. „Sper ca în urmatoarea faza sa jucam cu FC Sevilla, pentru ca orașul ne-a purtat noroc. Ienei ne-a spus înainte de meci, în vestiar, sa nu murim pe teren, ci sa traim pe teren. Dedic aceasta calificare tuturor suporterilor. Nu credeam sa am vreodata un aport atât de mare încât sa scot oamenii în strada”, a spus jucatorul.

Și jucatorul Nicolae Dica și-ar dori sa revina la Sevilla: „3-0 este un scor mare, dar dupa numarul ocaziilor este meritat. Orice adversar este puternic de acum înainte. Aș vrea sa revin la Sevilla, ne-a purtat noroc. Mi-aș dori sa jucam cu Rapid în finala, nu acum”, a mai spus Dica.

Mediafax