Olaroiu: Presiunea este mai mare pentru Middlesbrough

Apropo.ro / 25.04.2006, 10:27
Olaroiu: Presiunea este mai mare pentru Middlesbrough
Tehnicianul Cosmin Olaroiu a declarat, luni, ca pentru Middlesbrough presiunea este mai mare decât pentru Steaua înaintea meciului din 27 aprilie, din manșa secunda a semifinalelor Cupei UEFA, mai ales dupa ce echipa pregatita de Steve McClaren a fost eliminata din Cupa Angliei. "Cu

Tehnicianul Cosmin Olaroiu a declarat, luni, ca pentru Middlesbrough presiunea este mai mare decât pentru Steaua înaintea meciului din 27 aprilie, din manșa secunda a semifinalelor Cupei UEFA, mai ales dupa ce echipa pregatita de Steve McClaren a fost eliminata din Cupa Angliei.

„Cu toții am vazut meciul cu West Ham, este sarbatoare dar trebuie sa ne continuam programul, pentru ca ne așteapta o saptamâna grea. Este ultima lor șansa de a obține o performanța în acest sezon. Este dezavantaj pentru Steaua ca avem doi suspendați și nu cred ca lipsa portarului Schwarzer poate fi un avantaj sau poate fi decisiva. Jones este apreciat și am înțeles ca va fi și în lotul Australiei la CM. Presiunea este mai mare pentru ei. Noi am avut și situații mai grele, când am plecat de la 0-0, dar nu vom merge sa-l aparam. Nu ne-am propus niciodata 0-0 și nu vom încerca sa ținem de rezultat. Important este sa marcam un gol”, a spus Olaroiu.

Cosmin Olaroiu considera ca atmosfera de pe Riverside Stadium nu îi va speria pe jucatorii sai. „Jucatorii noștri au experiența mare, au trait meciuri la fel de importante, în stadioane cu atmosfera poate și mai fierbinte”, a comentat Olaroiu, care a subliniat ca este îmbucurator faptul ca jucatorii sai au o mare capacitate fizica: „Nicolița alerga în minutul 90 ca în primul minut, la fel Dica și Radoi. Este îmbucurator ca avem aceasta capacitate fizica”.

Tehnicianul stelist a subliniat ca Victoraș Iacob se antreneaza normal. „Tragem speranțe sa-l avem la meciul de joi. Nu știm exact potențialul sau fizic, pentru ca a fost o perioada imobilizat, dar recuperarea evolueaza bine și încercam sa-l avem în lot. Poate fi și titular”, a adaugat Olaroiu.

Fundașul Dorin Goian a afirmat ca nu este un lucru bun ca Middlesbrough nu s-a calificat în finala Cupei Angliei. „Nu este un lucru bun ca Middlesbrough nu s-a calificat în Cuipa Angliei, cu siguranța o sa-și doreasca mai mult sa ne învinga și sa mearga mai departe în Cupa UEFA. Trebuie sa și poata, pentru ca și pentru noi este un meci decisiv și vom fi montați. Steaua nu a mers niciodata la 0-0. Încercam sa ne facem jocul nostru, iar daca marcam este și mai bine. Daca înscriem, ne vom califica”, a completat Goian.

Goian a menționat ca este frumos atunci când joci împotriva unor „fotbaliști adevarați”. „Portarul lor s-a accidentat, dar revine Viduka, care, alaturi de Hasselbaink, formeaza un cuplu de atacanți foarte puternic. Este un motiv în plus de îngrijorare, dar este frumos când joci cu fotbaliști adevarați, altfel te motivezi. Steaua a jucat mai tot timpul pe stadioane cu atmosfera frumoasa, suntem obișnuiți cu atmosfera încinsa. Steaua joaca mai bine sub presiune, nu-mi fac probleme din cauza publicului”, a spus Goian, care a precizat ca deocamdata nu se gândește la Supercupa Europei, ci la finala Cupei UEFA.

Jucatorul Florin Lovin a afirmat ca atunci când se gândește la performanțele realizate, uita de faptul ca este departe de familie, în cantonament. De asemenea, Lovin susține ca se ambiționeaza mai tare atunci când îi aude pe suporterii adverși. „Va fi o atmosfera ostila, dar sper sa trecem cu bine. Englezii sunt recunoscuți pentru atmosfera pe care o fac acasa, dar la nivelul asta nu trebuie sa te lași influențat de nimic și vrem sa demonstram ca meritam sa jucam finala. Nu poți spune ca te duci la 0-0, dar daca se va termina așa, va fi foarte bine. Daca înscriem, va fi foarte greu sa pierdem calificarea”, a subliniat Lovin, care a adaugat ca ar prefera sa nu joace Mark Viduka.

Lovin crede ca, daca Steaua va trece cu bine de primele 20 de minute, atunci va fi excelent. „Nu trebuie sa-i lasam pe atacanți, foarte puternici, sa-și faca jocul. Daca trecem de primele 20 cu bine, va fi excelent. Am primit foarte puține goluri în deplasare, avem cea mai buna aparare, este greu sa primim doua goluri fara sa dam și avem mare încredere în noi”, a subliniat Lovin, care a menționat ca va fi greu fara Nicolița și Paraschiv.

Steaua va întâlni, joi, în deplasare, echipa Middlesbrough, în manșa secunda a semifinalelor Cupei UEFA. În prima manșa, disputata la București, Steaua a învins, cu scorul de 1-0.

Mediafax