Olimpia Olari şi Liviu Vîrciu – Cum să trăieşti… în doi!

De: Cătălina Matei / 15.09.2008, 00:00
Olimpia Olari şi Liviu Vîrciu - Cum să trăieşti... în doi!
Ea – fată de bani gata. El – suflet de artist, fără un ban în buzunar. Sonia şi Mihai sînt doi tineri îndrăgostiţi care abia s-au mutat împreună şi învaţă să trăiască în doi. Cele două personaje, interpretate de Olimpia Olari şi Liviu Vîrciu, ne vor arăta cum e viaţa de cuplu, cu bune şi cu rele, în cel mai nou sitcom difuzat la Antena 1, din 15 septem­brie, “Scene de căznicie”.

Cei mai mulţi dintre noi şi-o amintesc pe Olimpia în postura de VJ, însă tînăra este actriţă cu acte în regulă. Pe lîngă piesele de teatru, a jucat şi în mai multe seriale de televiziune, printre care “Martor fără voie” şi “La Urgenţă”. Însă a fost şi animatoare la diverse evenimente, iar la începutul anului a lucrat la o firmă care importă iahturi.

“Firma respectivă m-a angajat să prezint o emisiune despre iahturi, filmată în diverse porturi din străinătate, la tîrguri nautice – , difuzată la Antena 3. Patronii firmei aveau însă nevoie şi de o persoană care să se ocupe de partea administra­tivă şi de PR, aşa că mi-au propus mie job-ul acesta. A fost o provo­care pentru mine. Însă, după un an, m-am întors la proiecte legate de meseria pe care o iubesc”, povesteşte Olimpia.

În acelaşi timp, Liviu şi-a făcut debutul în actorie jucînd în telenovele. Iar în primăvara acestui an a abordat televiziunea dintr-o altă perspec­tivă: divertismentul. Împreună cu Cristina Cioran, a prezentat emisiunea “Masculin x feminin”, la Antena 1. Însă dorul de seriale l-a făcut să accepte un rol în “Scene de căznicie”. “Nici nu mi-am dat seama cît mi-a fost de dor pînă nu s-a dat la noul serial”, ne explică Liviu.

Despre căznicie…

Noul sitcom de la Antena 1 este adaptat după un serial spaniol de succes, “Escenas de matri­monio”, şi e o coproducţie Intact Produc­tion – La Dolce Vita. “Scene de căznicie” le propune telespecta­torilor să arunce o privire în viaţa a trei cupluri, aşa cum este ea: cu dragoste, furie, certuri, rîsete, mici răutăţi… farmecul vieţii în doi.

Olimpia şi Liviu sînt Sonia Mazilu şi Mihai Dogaru, doi tineri care abia s-au mutat împreună. Sonia e dintr-o familie bogată şi cîştigă foarte bine ca manager la firma fostului ei iubit. E îndrăgostită lulea de Mihai, un boem care vrea să ajungă scenarist, însă e sărac. Ea îl ţine acasă, cu condiţia ca el să scrie şi să se ocupe de menaj. Bineînţeles că nu se prea întîmplă, iar asta duce la certuri, întotdea­una rezolvate în dormitor.

Cît de mult seamănă cele două perso­naje cu cei doi protagonişti? “Nici eu nu mă omor după treburile casnice, şi mie îmi plac femeile frumoase, şi eu prefer relaţiile de lungă durată celor pasagere… Însă eu am avut şi succes în domeniul artistic – nu ca Mihai; eu mi-am dorit întotdea­una copii, el- nu; şi eu n-aş putea niciodată să mă las întreţinut de o femeie! Cred că e de datoria bărbatului să aibă grijă de femeie şi să suporte mare parte din povara cheltuielilor din casă”, declară Liviu.

Am aflat, între timp, şi la ce treburi casnice se pricepe fostul component al trupei L.A.: ”Apăs butoanele maşinii de spălat ca un adevărat pianist!”. Ce spune Olimpia despre personajul ei? ”Amîndouă sîntem temperamentale şi pasio­nale. Sonia însă e mai rigu­roasă şi echili­brată. Şi ordonată. E autori­tară, uşor înţepată şi cam snoabă”.

Haz de necaz

Dacă la “Masculin x feminin” s-a tot “înţepat” cu partenera sa de prezentare, şi în culisele noului serial de la Antena 1 Liviu are parte de aceeaşi atmosferă, iar Olimpia ne explică cel mai bine: “Sîntem amîndoi temperamentali şi ne aprindem repede. Dar şi rîdem, facem haz de necaz… lucruri fireşti”.

Cît despre farsele de pe platoul de filmare… se ţin lanţ! “Colegul nostru Trafa, de la recuzită, are obiceiul să-mi pună în geanta-diplomat, cu care personajul meu vine de la serviciu, faianţă, cărămizi, obiecte de genul acesta, iar cînd o iau să intru în platou, îmi smulge braţul din umăr! A păţit-o şi Liviu cu nişte kilograme bune de faianţă în rucsac!”, povesteşte interpreta Soniei.

Dacă în serial cele două personaje încearcă să convie­ţuiască, în viaţa reală cei doi actori au trecut deja prin astfel de experimente. Care ar fi sfaturile lor? “Nu cred în reţete, nu cred în reguli general valabile. Fiecare simte dacă şi cînd e momentul să se mute împreună cu persoana iubită”, concluzionează Olimpia, în timp ce partenerul ei din serial adaugă: “Atunci cînd o iubeşti pe femeia de lîngă tine, nici micile ajustări pe care le faci în viaţa ta nu ţi se par un sacrificiu. Depinde de cît de sigur eşti că aceea e femeia alături de care vrei să te trezeşti în fiecare dimineaţă”.