Olimpiada 2008 la TV

Apropo.ro / 11.08.2008, 00:00
Olimpiada 2008 la TV
În ţara unde fotbalul este rege, argentinienii aşteaptă aurul olimpic de la baschet.

Cu 5 jucători din NBA, în frunte cu starul lui San Antonio Spurs, Manu Ginobili, Argentina este considerată principala contracandidată a Dream Team-ului american. “Pumele” Oberto, Scola, Nocioni sau Delfino i-au avertizat pe toţi încă de acum patru ani că pot bate pe oricine la Jocurile Olimpice, cînd au plecat acasă cu aurul.
Luni, Eurosport, 17.15, Baschet masculin: Argentina – Rusia 

Imaginaţie şi rigoare

Germania este campioana mondială şi europeană la handbal, are cel mai puternic campionat din lume, dar visul e aurul olimpic, care-i lipseşte din 1936. Precizia portarului Bitter, viteza lui Kehrmann şi explozia lui Pascal Hens sperie pe toată lumea la Beijing. Celebra mustaţă a antrenorului Heiner Brand este amuleta naţionalei Germaniei, care a sosit în China cu două săptămîni înaintea debutului competiţiei pentru a se acomoda cu fusul orar.
Sîmbătă, Telesport, 10.45, Handbal masculin: Germania – Rusia

Sfîntul Ştefan

Stefan Holm este regele săriturilor în înălţime. Chiar dacă are doar 1,81 m înălţime, a cucerit aurul olimpic la Atena şi sare constant peste 2,30 metri. Suedezii l-au numit “Sfîntul Ştefan” pentru că este cuminte şi reuşeşte mereu să vină cu cîte o medalie de la competiţiile majore. Visul lui Holm este să depăşească recordul olimpic deţinut de americanul Charles Austin, cu 2,39 m, stabilit în 1996 la Atlanta. Suedezul se va bate pentru aurul de la Beijing cu rusul Andrei Silnov, care are cea mai bună performanţă a sezonului.
Miercuri, TVR 1, 14.00, Atletism. Finale