Olimpiada de la Londra, protejată cu rachete sol-aer

De: Marian Andrei / 30.04.2012, 15:30
Olimpiada de la Londra, protejată cu rachete sol-aer
Armata britanică ar putea staționa soldați și rachete sol-aer pe acoperișurile clădirilor rezidențiale pentru a evita orice atac terorist aerian în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra din această vară.

Potrivit The Guardian, locuitorii din zona Bow, din estul Londrei, au primit fluturași prin care sunt avertizați că echipe de zece militari și polițiști vor staționa pe acoperișurile clădirilor lor pe durata Jocurilor Olimpice.

Pe de altă parte, Ministerul Apărării a confirmat că ar putea fi mobilizate rachete sol-aer în cadrul planului de securitate pentru Jocurile Olimpice, dar că situația este în curs de evaluare.

Brian Whelan, locatarul unei astfel de clădiri a declarat că nota informativă primită de la Ministerul Apărării susține că rachetele vor fi folosite doar în ultimă instanță.

„Vor efectua un test săptămâna viitoare, amplasând rachete pe acoperiș chiar deasupra apartamentului nostru, iar în spate vor staționa poliție și militari în turnul clădirii timp de două luni”, a declarat el.