Olimpiada de la Soci: Rușii au angajat o firmă pentru a extermina maidanezii

De: Marian Andrei / 03.02.2014, 11:35
Olimpiada de la Soci: Rușii au angajat o firmă pentru a extermina maidanezii
Potrivit asociațiilor de protecție a animalelor, autoritățile de la Soci au apelat la serviciile unei firme profesioniste pentru a scăpa orașul de haitele de câini fără stăpân, în perspectiva găzduirii Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Administrația a făcut publică întenția de a „scăpa” de mai mult de 2.000 de câini și pisici fără stăpân care trăiesc pe străzile orașului, însă iubitorii de animale declară că au filmări în care aceste animale sunt omorâte cu cruzime, în timpul nopții, pe străzile orașului.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Alexei Sorokin, proprietarul companiei de exterminare Basia Services, a declarat presei că firma sa a fost desemnată de autorități pentru această activitate.

„Pledez pentru dreptul oamenilor de a merge pe stradă fără a fi atacați de haite de câini”,  a declarat Sorokin. „Să recunoaștem că acești câini sunt gunoaie biologice” a mai spus el.

Orașele din Rusia se confruntă cu aceleași probleme ca și Bucureștiul, fiind raportate zilnic persoane atacate de câini. Sterilizarea acestora este scumpă iar câinii abandonați se înmulțesc rapid.

Contractul Basia Services cu administrația din Soci prevede ca firma să primească 1,7 milioane de ruble (aproximativ 35.000 euro) pentru ca în perioada 2013-2015 să extermine 2.000 de câini și pisici de pe străzile orașului.