Olimpiada Naționala de Informatica și-a desemnat câștigatorii

Apropo.ro / 26.04.2006, 13:43
Olimpiada Naționala de Informatica și-a desemnat câștigatorii
Intel Corporation s-a numarat printre susținatorii competiției, oferind marele premiu concurentului care a întrunit cel mai mare punctaj. Desfașurata în acest an la Târgoviște cu sprijinul autoritaților județene și locale și Inspectoratului

Intel Corporation s-a numarat printre susținatorii competiției, oferind marele premiu concurentului care a întrunit cel mai mare punctaj.

Desfașurata în acest an la Târgoviște cu sprijinul autoritaților județene și locale și Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Olimpiada Naționala de Informatica 2006 și-a desemnat la finele saptamânii trecute câștigatorii.

La liceu, Mircea Pasoi din județul Prahova a întrunit cel mai mare punctaj la clasa a XII-a, la clasa a XI-a primul clasat a fost Valentin Stanciu din București în timp ce la clasa a X-a Filip Buruiana din Galați s-a situat pe primul loc.

La clasa a IX-a primul clasat a fost Cosmin Gheorghe din București. El a acumulat totodata și cel mai mare punctaj dintre toți participanții de liceu cucerind astfel marele premiu, un PC oferit de Intel Corporation. Premiul a fost înmânat în cadrul unei ceremonii speciale de premiere de catre Irinel Burloiu Business Development Manager, Intel România.

La gimnaziu, câștigatorii premiului I au fost Mircea Alexandru și Radu Bumbacea din București la clasa a V-a și respective a VI-a, Victor Ionescu din Prahova la clasa a VII-a și Petre Clinciu din județul Gorj la clasa a VIII-a.

În urma probelor de baraj care au avut loc tot în cadrul evenimentului de saptamâna trecuta au fost desemnați și cei 20 de participanți care vor reprezenta România la Balcaniada de Informatica din acest an respectiv la Olimpiada Internaționala de Informatica.

„Olimpiada Naționala de Informatica – Târgoviște 2006 s-a bucurat de participarea a peste 400 de concurenți din toate județele țarii atât de la gimnaziu cât și de la liceu, la care s-au adaugat reprezentanți ai lumii academice și diverselor companii din domeniul IT. Suntem încântați de interesul de care s-a bucurat acest eveniment, inclusiv din partea comunitații de afaceri din domeniul IT și speram ca acest suport va continua și de acum înainte”, a spus Nicolae Istrate, inspector informatica în cadrul Inspectoratului Școlar Dâmbovița.

„Apreciem rezultatele deosebite pe care elevii români le obțin în mod constant în cadrul olimpiadelor școlare cu profil informatic atât la nivel național cât și la nivel internațional și suntem onorați sa susținem acest eforturi ori de câte ori avem ocazia”, spune Irinel Burloiu, Business Development Manager, Intel România.

Capacitațile deosebite ale elevilor români în domeniul tehnologiei informației sunt recunoscute și apreciate de Intel care s-a implicat și anul trecut în susținerea participarii echipei române la Olimpiada Internaționala de Informatica din Polonia.

De asemenea, Intel se implica în România în domeniul educației printr-o serie de inițiative care se adreseaza mediului universitar, printre care se numara diverse donații de echipamente wireless catre universitați de prestigiu din țara. Recent, Intel a anunțat de asemenea organizarea în cadrul Institutului Politehnic a unui seminar pe tema inițiativei antreprenoriale în domeniul tehnologiei.

Intel, lider mondial în domeniul inovației bazate pe siliciu, creeaza tehnologii, produse și inițiative pentru a determina un progres continuu al modului în care oamenii lucreaza și traiesc.

Intel

Tags: