Olimpiada oamenilor obişnuiţi

Apropo.ro / 21.07.2008, 00:00
Olimpiada oamenilor obişnuiţi
La Sport.ro a început cea mai tare competiţie la care participă oricine are chef de distracţie. Olimpiada oamenilor obişnuiţi vine cu peste 20 de probe inedite şi premii totale de peste 70.000 de dolari.

Este prima competiţie dedicată sporturilor neobişnuite, dar practicate aproape zilnic de fiecare dintre noi. De la atletism (alergare cu cîinele în lesă, sprint după autobuz, viteză în papuci sau tocuri, săritură în lungime peste bălţi, marş prin aglomeraţie, triplu salt la groapa cu noroi), ciclism (distanţă cu bicicleta cu pană pe spate sau încărcată cu pungi), haltere (ridicarea frigiderului, ridicarea pungilor de cumpărături), înot (sărituri în apă, înot viteză printre mame cu copii, cu colacul sau cu aripioare gonflabile), tir (trageri la ţintă cu cornete) şi pînă la gimnastică, unde de bază este improvizaţia.

Calificările au început la Iaşi şi continuă în două oraşe din ţară: Braşov – 2 august şi Costineşti – 16 august, iar cîştigătorii probelor merg automat în marea finală de la Bucureşti, de pe 30 august. Fiecare probă va dura aproximativ 15 minute şi va avea cîte 8 concurenţi.

Cel mai înfocat susţinător al Olimpiadei oamenilor obişnuiţi este campionul Local Kombat Cătălin Moroşanu. “Eu, cînd eram rugbist, alergam tot timpul după autobuz. Cred că aş fi ieşit primul la proba asta, mai ales că îl prindeam întotdeauna. I-aş sfătui pe concurenţi să lucreze mult la psihic, ăsta este cel mai tare antrenament”, spune Moroşanu.