Olivia Culpo, desemnată Miss SUA 2012

De: Gabriela Voicu / 05.06.2012, 14:30
Miss SUA 2012, cel mai important concurs de frumusețe din Statele Unite, a avut loc pe 3 iunie. Câștigătoarea este reprezentanta statului Rhode Island, Olivia Culpo.

Olivia Culpo, o studentă în vârstă de 20 ani din Cranston, Rhode Island, a fost desemnată câștigătoarea titlului Miss America 2012.

Concursul a avut loc la Planet Hollywood Resort & Casino din Las Vegas, Nevada, prezentatorii evenimentului fiind Giuliana Rancic și Andy Cohen.

Miss SUA 2012 (Foto: Hepta)

Olivia va reprezenta Statele Unite ale Americii la Miss Universe. Studentă în anul doi la Universitatea din Boston, Olivia Culpo este și violoncelistă, părinții săi fiind muzicieni profesioniști.

În afară de competițiile tradiționale în costume de baie și rochii de seară, concurentele la titlul „Miss SUA” din acest an au trebuit să răspundă la întrebări trimise pe Twitter.

Olivia Culpo (Foto: Hepta)

Olivia Culpo a fost întrebată cum ar reacționa în cazul în care titlul „Miss America” ar fi fost câștigat de un bărbat transexual. Ea a răspuns că victoria nu i s-ar părea chiar „corectă”, dar a recunoscut dreptul celor care aspiră la o „viață mai bună” și la „schimbări”. „Aceasta este o țară liberă”, a spus ea în final. O scurtă pauză s-a instalat în sală, înainte ca unii spectatori furioși să strige, dar ulterior publicul a început să aplaude.

Miss Rhode Island

Întrebarea i-a fost adresată de miliardarul Donald Trump, care s-a ciocnit cu un astfel de caz la concursul de frumusețe din Canada, în calitate de membru al juriului.

În mai 2012, transsexualul Jenna Talackova, care fusese bărbat, a obținut dreptul să participe la Miss Canada. Talackova s-a numărat printre cele mai 12 frumoase concurente, dar nu a ajuns printre cele cinci finaliste.

Miss SUA 2011 a fost Alyssa Campanella, în vârstă de 21 de ani.