Olivia Jordan, desemnată Miss SUA, într-o competiţie controversată, din cauza lui Donald Trump

De: Nicoleta Nicolae / 14.07.2015, 06:00
Olivia Jordan, desemnată Miss SUA, într-o competiţie controversată, din cauza lui Donald Trump
Olivia Jordan, o tânără de 26 de ani din Oklahoma, a fost desemnată Miss SUA, duminică, într-o competiţie marcată de controverse, ca urmare a declaraţiilor făcute de miliardarul american Donald Trump, coproprietar al evenimentului, la adresa imigranţilor mexicani.

Olivia Jordan a fost aleasă câştigătoare a celei de-a 64-a ediţii a Miss SUA, învingându-le în această competiţie de frumuseţe pe alte 50 de concurente, potrivit huffingtonpost.com.

Aceasta a primit coroana de Miss SUA de la câştigătoarea de anul trecut a competiţiei, Nia Sanchez, din Nevada.

Ediţia din acest an a fost marcată de multe controverse, în urma declaraţiilor la adresa imigranţilor mexicani făcute de Donald Trump, în timpul discursului prin care magnatul american a anunţat că va candida pentru a fi nominalizat din partea Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din 2016.

Totuşi, după mai multe săptămâni de controverse generate de afirmaţiile lui Donald Trump, concursul s-a desfăşurat fără nicio problemă şi în lipsa celebrului magnat.

Astfel, accentul a căzut pe tinerele precum Olivia Jordan, care au muncit din greu în timpul acestei competiţii, conform huffingtonpost.com.

Câştigătoarea a fost urmată în clasamentul final de Ylianna Guerra, în vârstă de 22 de ani, din Texas (desemnată first runner-up), şi de Anea Garcia, de 20 de ani, din Rhode Island (second runner-up).

Topul cinci al competiţiei a fost completat de Miss Nevada Brittany McGown, în vârstă de 25 de ani (third runner-up), şi de Miss Maryland Mame Adjei, în vârstă de 23 de ani.

Concursul de frumuseţe s-a desfăşurat la Baton Rouge, în Louisiana, fiind difuzat de REELZ, o televiziune americană independentă.

Donald Trump a încheiat un contract cu televiziunea REELZ pentru a difuza Miss SUA, pe 12 iulie, anunţul fiind făcut după ce reţeaua NBC a refuzat să mai transmită acest concurs de frumuseţe.

„Decizia REELZ de a achiziţiona drepturile de difuzare a Miss SUA a avut la bază convingerea noastră că acest eveniment special şi femeile care concurează în cadrul lui sunt o parte a tradiţiilor americane”, a declarat, pe 4 iulie, Stan Hubbard, CEO al REELZ.

La sfârşitul lunii iunie, televiziunea de limbă spaniolă Univision a anunţat că nu va difuza concursul de frumuseţe Miss SUA şi că va întrerupe orice relaţie de afaceri cu Miss Universe Organization, un joint venture între Donald Trump şi compania NBCUniversal, deţinută de grupul media Comcast, în urma „declaraţiilor insultătoare la adresa imigranţilor mexicani” făcute de Donald Trump.

Sursa: MEDIAFAX