Olivia Steer, criticată dur de un fost coleg de la PRO TV! „Încurajează impostura şi vracii şi scuipă cu boltă pe…”

De: Nicoleta Nicolae / 16.02.2015, 09:09


Olivia Steer, criticată dur de un fost coleg de la PRO TV!
După ce s-a făcut o pagină de Facebook care o blamează pentru că se declară împotriva vaccinării copiilor, Olivia Steer a fost luată la rost şi de Lucian Mândruţă.

„Olivia Steer nu crede in vaccinuri si in medicamente in general. Iata ca 2000 de oameni (n.r. numarul de like-uri la care ajunsese zilele trecute pagina de Facebook facuta impotriva ei) nu cred in Olivia Steer.

Tocmai de aceea recomand aceasta pagina, facuta de studenti la medicina, care incearca sa explice la ce folosesc stiinta, vaccinul si ratiunea.

Cred ca e timpul ca oamenii responsabili si educati sa iasa in fata si sa spuna lucrurilor pe nume: campania impotriva medicamentelor nu salveaza vieti.

Doar pune in valoare nestiinta si misticismul, incurajeaza impostura si vracii si scuipa cu bolta pe misiunea pe care stiinta si-a asumat-o: de a cauta adevarul bazat pe dovezi”, a scris fostul prezentator de stiri pe net.

Olivia Steer a luat atitudine şi a scris un mesaj lung pe pagina ei prin care îşi susţine punctul de vedere.

„Sînt jurnalist de meserie. Primul lucru pe care îl face un gazetar, în virtutea profesiei, e să pună la îndoială autoritatea şi recomandările ei avizate. Nici nu trebuie să fii om de presă ca să îţi fi pierdut deja încrederea în politicieni, în stat şi în orice sistem (inclusiv medical), după ce reprezentanţii lor au fost prinşi de atitea ori minţind, furînd, sfidînd opinia publica. Einstein spunea că “increderea prostească într-o autoritate este cel mai mare duşman al adevărului” si el e singurul in care imi vine, citeodata, sa ma incred prosteste. Nici un medic ori student la medicina dintre cei care au intrat pe pagina asta sa ameninte, sa intimideze, sa injure si sa pretinda obedienta oarba, nu a explicat (si nici nu poate) cum reusesc mercurul, aluminiul, formaldehida din vaccinuri să creasca imunitatea celui injectat, cind toate acestea fac parte din categoria substantelor cu cel mai inalt grad de toxicitate. Argumentele pe care le flutura vaccinofilii sint hilare, din punctul meu de vedere (si am dreptul la opinii, ca orice roman in tara lui, potrivit Constitutiei), dar, mai grav, cred ca pun in pericol, prin promovarea vaccinurilor, viata si sanatatea copiilor”, e doar o parte din ce a scris Olivia Steer pe contul său.