Olt, Teleorman și Arges sunt sub cod roșu de inundații

De: Carmen Ulian / 30.07.2014, 11:00
Olt, Teleorman și Arges sunt sub cod roșu de inundații
Hidrologii au extins codul roșu de inundații pe râurile Vedea și Cotmeana, în județele Olt, Teleorman și Argeș, avertizarea fiind valabilă până joi, la ora 08.00.

Pe râurile Vedea și Cotmeana, în județele Olt, Teleorman și Argeș, pot fi depășite cotele de pericol ca urmare a viiturilor anterioare. Traficul rutier este blocat în mai multe zone din Argeș, Vălcea și Hunedoara în urma viiturilor și alunecărilor de teren.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în urma precipitațiilor abundente, circulația rutieră este întreruptă pe următoarele drumuri naționale:

– în județul Vâlcea – DN65C, în zona Măldărești; pe DN7A Brezoi – Voineasa, circulația a fost permisă pentru scurt timp, pe un fir, în zona Malaia, însă drumul rămâne închis; în orașul Călimănești încă se curăță partea carosabilă, iar traficul rutier se desfășoară pe centura ocolitoare (DN7CC);

– în județul Hunedoara – DN7A, în zona orașului Petrila (km 96-105);

– în județul Argeș – DN67B Pitești – Drăgășani, în zona Vedea, unde un podeț a fost afectat de viitură; un alt pod a fost avariat în urmă cu două luni la intrarea în localitatea Poiana Lacului dinspre Pitești (km 175+900 ).

Pe DN7 Pitești – Râmnicu Vâlcea nu este permis accesul autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza unei alunecări de teren produse în zona Dedulești. Rute ocolitoare pentru traficul greu:

– DN64 Râmnicu Vâlcea – Găneasa, DN65 Găneasa – Slatina -Pitești;

– DN1 Veștem – Brașov, DN1A Brașov – Ploiești – București.

Circulația feroviară este întreruptă pe secția de cale ferată 906, între Pitești și Curtea de Argeș, în zona localității argeșene Borlești, după ce un automotor a deraiat ieri, în jurul orei 16.50, din cauza unei viituri.